Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat jahodový sorbet? S námi jeho snadnou přípravu zvládnou i děti
Zdroj: Toprecepty

V teplém počasí přijdou k chuti různé typy zmrzlin. Klasická zmrzlina ze žloutků, cukru a smetany je sice výborná, ale poměrně pracná. Začátečníci dávají přednost jednodušším podobám této pochoutky - jednou z nich jsou ovocné sorbety.

Ovocný sorbet je typ zmrzliny dříve označovaný jako "vodová", tedy nemléčná. Měl by obsahovat jen ovocnou dřeň, cukr a vodu, případně citrónovou šťávu pro zvýraznění chuti. Někdy se do sorbetu přidává želatina, aby se pomaleji rozpouštěl. 

Jak udělat jahodový sorbet

Je to snadné a zvládnou to i děti. Potřebujete jahody, cukr a mixér.

  • Omyté jahody vložte do mixéru, velké můžete předem trochu pokrájet. Pokud máte ponorný mixér, vložte jahody do vyšší nádoby vhodné k mixování.
  • Přidejte k nim cukr podle chuti. Tip: Sladit můžete i medem nebo sirupem.
  • Pokud máte, přikápněte šťávu z citrónu a vše rozmixujte na kaši.
  • Lehce nařeďte studenou pitnou vodou, nalijte do krabiček (kelímků) a dejte zamrazit. 
  • Aby sorbet nezmrzl "na kost", doporučujeme ho každou hodinu promíchat nebo projet mixérem. Promíchejte aspoň 3x, pak už nechte zmrznout.
  • Podobným způsobem můžete připravit sorbet z jakéhokoliv ovoce.
Pro zájemce máme připravený videorecept na melounový sorbet s limetkou - léto teprve začíná, určitě přijde také vhod.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli