Jak udělat jahodový sorbet? S námi jeho snadnou přípravu zvládnou i děti
V teplém počasí přijdou k chuti různé typy zmrzlin. Klasická zmrzlina ze žloutků, cukru a smetany je sice výborná, ale poměrně pracná. Začátečníci dávají přednost jednodušším podobám této pochoutky - jednou z nich jsou ovocné sorbety.
Ovocný sorbet je typ zmrzliny dříve označovaný jako "vodová", tedy nemléčná. Měl by obsahovat jen ovocnou dřeň, cukr a vodu, případně citrónovou šťávu pro zvýraznění chuti. Někdy se do sorbetu přidává želatina, aby se pomaleji rozpouštěl.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat jahodový sorbet
Je to snadné a zvládnou to i děti. Potřebujete jahody, cukr a mixér.
- Omyté jahody vložte do mixéru, velké můžete předem trochu pokrájet. Pokud máte ponorný mixér, vložte jahody do vyšší nádoby vhodné k mixování.
- Přidejte k nim cukr podle chuti. Tip: Sladit můžete i medem nebo sirupem.
- Pokud máte, přikápněte šťávu z citrónu a vše rozmixujte na kaši.
- Lehce nařeďte studenou pitnou vodou, nalijte do krabiček (kelímků) a dejte zamrazit.
- Aby sorbet nezmrzl "na kost", doporučujeme ho každou hodinu promíchat nebo projet mixérem. Promíchejte aspoň 3x, pak už nechte zmrznout.
- Podobným způsobem můžete připravit sorbet z jakéhokoliv ovoce.
Komentáře