Sorbet z jahod

Merylas Kuchařka: Merylas

2 porce Ostatní 16 názorů

Suroviny

300 g jahod (měla jsem mražené)
cukr dle potřeby
trochu citronové šťávy
1 dl sektu nebo vína
Pro děti nahradíme vodou nebo nějakou minerálkou
Na dozdobení máta nebo meduňka a např
kousek citronu
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jahody necháme při pokojové teplotě velmi mírně povolit a vše rozmixujeme vhodným mixérem nebo sekáčkem na potraviny. Podle mých zkušeností je lepší sekáček.

  2. Vložíme do plastové nádoby a dáme za občasného promíchaní mrazit do konzistence, kdy můžeme nabírat lžící na zmrzlinu a podávat. Pokud jahodová směs zmrzne moc, tak musíme před podáváním nechat povolit a sekáčkem opět rozmixovat a ihned servírovat. Tak jsem postupovala i já. V sezóně použijeme čerstvé ovoce. Kdo má strojek na zmrzlinu, tak udělá v něm.

Poznámka

Zdroj: Žena & kuchyně

Přidala jsem do podobných receptů recept od Cathleen. Já jsem se snažila popsat postup pro ty, co nevlastní zmrzlinovač.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sorbet z jahod

Předchozí 1 2

Tématické fráze: sorbet z jahod jahodový sorbet nejlepší recepty z jahod recept z jahod sorbet recepty z jahod jahodový sorbet recept vaření z jahod jahodový sorbet z mražených jahod sorbet jahoda sekáček na potraviny recepty s jahod sorber z jahod recept na sorbet sorbet recept jahoda sorbet sorbet sekt sekáček potravin kuchařka recept sorbet co z jahod