Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové omáčky jsou fenoménem české kuchyně. Pokrm nejen dochutí, ale také zjemní a zahustí. Těmi nejoblíbenějšími jsou svíčková, koprovka, kuře na paprice a jiné smetanové omáčky k masu i zelenině.

Omáčku bez smetany připravíme tehdy, pokud jsme ji zapomněli koupit, máme jí doma málo, nebo je pro náš životní styl příliš tučná. Smetaně se sice nic nevyrovná, ale můžeme připravit chutné jídlo i s lehce dostupnými náhražkami smetany.

Čím nahradit smetanu v omáčce

Účelem je docílit co nejpodobnější smetanové chuti:

Pokud nemáte doma ani smetanu na vaření, zkuste si připravit sýrovou omáčku z taveného sýra, másla a mléka podle našeho videa:

Komentáře

Další tipy a triky