Hovězí osso buco na pivu

mika59 Kuchařka: mika59

Hovězí maso 4 názory

Suroviny

hovězí kližka s kostí cca 800-900 g
2 cibule
2 mrkve
3-4 masitá rajčata
3-4 stroužky česneku
150-200 ml světlého piva
400-500 ml hovězího vývaru
100 g másla + olej
plná lžíce hořčice
hladká mouka
snítka rozmarýnu
mletý pepř
kajenský pepř
sůl
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrojíme blánu na obvodu, asi na třech místech. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.. V pekáčku, vhodném do trouby, ho na oleji opečeme zprudka z obou stran.

  2. Maso vyndáme, do pekáče přidáme máslo a necháme rozpustit. Vsypeme cibuli nakrájenou nadrobno a restujeme dozlatova. Přidáme hořčici, nasekaný česnek a nakrájená rajčata s mrkví.

  3. Vše restujeme, zastříkneme pivem a necháme chvíli odvařit. Vrátíme maso, vhodíme rozmarýn a podlijeme částí vývaru. Pekáček přikryjeme a pečeme pomalu na 160 stupních cca 2 hodiny do měkka.

  4. Občas maso podlijeme podle potřeby vývarem a poléváme výpekem, musí být úplně měkké. Kdo chce, může omáčku rozmixovat. Hotovou omáčku dochutíme petrželkou. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží, polité omáčkou.

Poznámka

Dívala jsem na recepty a všude je maso po milánsku s vínem. Já jsem ho udělala po česku s pivem a bylo moc dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 283 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí osso buco na pivu

Tématické fráze: hovězí ossobuco recepty na ossobuco osso buco recept ossobuco recept recept na osso buco osso buco recepty osso buco hovězí ossobuco recept ossobuco na černém pivu osobuko omáčka videorecept ossobuco recepty mika 59 hovězí maso na vine recept ossobuco recept na telecí osobuco s pivem recepty ossobuco hovězí na pivu recepty z hověziho recept osso buco telecí osobuko na pivu osobuko na pivě

Zapomněl/a jsem heslo