Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Tvarohové řezy, velmi šťavnaté

Moučníky s tvarohem bývají dokonale vláčné a osvěžující. Recept na šťavnaté tvarohové řezy je jednoduchý a rychlý, proto ho snadno zvládne i začátečník. Pláty máslového kynutého těsta, které voní po citrónu a rumu, jsou spojené lahodnou tvarohovou náplní.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min

100 min (75 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez odležení v chladničce)

17. 2. 2014 12:20

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka 2
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka 2

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 410 kJ / 5 356 kcal
Bílkoviny201,93 g
Tuky212,45 g
Vláknina27,54 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 1,65 g
Sůl3,72 g
Sacharidy645,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když jsem pekla, ze zvyku jsem přidala máslo rozpuštěné. Těsto pak bylo řidší, ale velmi dobře se s ním pracovalo. Protože kynulo před očima, nechala jsem ho v lednici jen hodinu. Když jsem pekla podruhé, dodržovala jsem správný postup a máslo nastrouhala. V konečném výsledku jsem žádný rozdíl nepoznala. V obou případech se s těstem velmi dobře pracovalo, bylo pružné a jemné. Vždy, když je třeba na koláč položit vrchní placku, tak to vyžaduje trochu šikovnosti. Ale s tímhle těstem, které jde natáhnout jakkoliv, aniž by se protrhlo, to svede i naprostý začátečník.

Velmi mě překvapilo, že nikde nic nevytékalo, dobře to drželo tvar a proto si myslím, že by tato náplň byla vhodná na koláče.

Přestože moučníku je opravdu hodně, vyplatí se jej dělat z celé dávky. Druhý den byl snad ještě lepší a myslím si, že by se mohl i zamrazit - pokud by bylo co.

Zdroj: Knihovnička Recepty 09/2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ilabagr

8. 2. 2021 00:48

Vynikající :yes:, opravdu výborná buchta. Musela jsem ji zkusit a vyplatilo se to. Moje pětičlenná rodina se olizovala až za ušima. Akorát jsem tedy spodní těsto potřela rybizovou marmeládou a pak dala tvaroh ;-). Jen mě tedy zajímá, proč se buchta před pečením dává do lednice?

Explosion Explosion

5. 9. 2017 19:37

Neřadím se mezi začátečníky, ale pravdou je, že placku jsem nikdy na žádný koláč nekladla, takže z toho bylo trochu rodeo :-D , nicméně ve výsledku se na povrchu moučníku utvořily vlny, které mu lichotí a po rozkrojení jsem málem omdlela pod omamující vůní citrónové kůry mísící se s tvarohem. Můj muž zbožňuje tvaroh a vše s ním spojené, takže až ochutná, jistě mě chválou vynese do nebes :-D . Recept je vynikající, už mám ochutnáno, čeká se na nejkritičtějšího strávníka. Děkuji za tuto manu nebeskou

Hanka

21. 8. 2017 11:59

Řezy jsou vynikající.:yes: První placku těsta jsem nejprve potřela domácí rybízovou zavařeninou, pak tvaroh.

Alena

2. 5. 2017 10:31

Imrich: Milý pane Imrichu......kdyby jste si přečetl pozorně návod autorky receptu,tak by jste zjistil,že autorka o robotu nic nepíše. Zpracovává těsto ručně. A tento recept je opravdu velmi jednoduchý ,zvládla ho od začátku až do konce moje desetiletá vnučka. Dopadl na výbornou.:yes:
Tak se nenechte odradit ,pozorně si přečtěte znovu návod na přípravu a zkuste znovu ,řezy jsou opravdu výborné.:-)

Ivana

26. 4. 2017 13:59

Koláč jsem zkoušela, ale bohužel jsem nepostřehla že se nemá nechat kynout, tvaroh jsem měla jen jeden, tak jsem zbylý díl nahradila jogurtem a přidala hrozinky. I přes všechna úskalí koláč vynikající a posílám bodík:yes:

Lucia

8. 4. 2017 20:30

Vyzerá skvele! Určite vyskúšam :-)<3:-D:-8:-p;-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Hella Hella

23. 3. 2017 13:18

Marcela: Zkusila jsem oba tvarohy, nevidím mezi nimi rozdíl, náplň nevytéká.

Marcela

23. 3. 2017 02:16

Jaký používáte tvaroh?Vaničkový nebo v alobalu?

Erika

14. 3. 2017 20:49

Dnes jsem buchtu upekla a je luxusní :) !!!! A milé dámy nevím proč ,ale většina tu píše ,že se těsto musí míchat ručně jinak stojí za nic,ale já jsem těstíčko míchala v robotu a je výborné ,nadýchané žádný problém.Určitě upeču znova!! :-)

Kamila

7. 3. 2017 13:01

<3 řezy úžasné během 14 dnů je peču po 2 děkuji za skvělí recept s těstem se pracuje velice dobře

Dagmar Klimešová

12. 12. 2016 15:08

Koláč jsem právě upekla - super! Skvělý nápad rozválet druhý díl těsta na pečícím papíru a přenést. Těsto jsem dělala jako vždy kynuté v pekárně a krásně nakynulo. Dík za recept.

tejaja tejaja (moderátorka)

23. 11. 2016 09:39

Romika50: V IKEA dostať podložku na pečenie, na nej vyvaľkáš, prípadne vyrežeš nejaké tvary a prenesieš celé s podložkou na plech a pečieš. Mne sa osvedčiiila.
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/8023307...

Romika50

23. 11. 2016 02:46

Mně se u podobných receptů osvědčilo druhé těsto také vyválet na pečícím papíru a i s papírem přenést, přiklopit na náplň a papír shora zlehka stáhnout. Tyto řezy také určitě vyzkouším.

Dubacik

18. 11. 2016 15:50

S cestom sa fantasticky pracovalo. Čakám kým vychladne. <3

Katarina

4. 11. 2016 17:38

Naozaj vynikajuci, stacia aj 3 vacsie vajicka, rucne miesenie vobec nemusi byt dlhe a cesto je jemnuckeee, plnka stavnatuckaaa... dala som na tvaroh este jablka a uuuplnaaaa mnamka ;-) DAKUJEM za skvely recept! :-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohove rezy tvarohové řezy nejlepší recepty nej recepty z tvarohu tvarohove rezy ladi hrusky rezy s tvarohem recepty ládi hrušky tvarohové řezy vynikající kindr řez hruška láďa hruška tvarohové řezy tvarohové řezy recept recept na tvarohove rezy tvarohovy rez vynikající kindr řez tvarohové rezy lada hruska tvarohové řezy od ládi hrušky recepty řezy z tvarohu recept tvarohové řezy knihovnička recepty 2014 recept na výborné řezy tvarohové koláčky ládi hrušky

Suroviny: mouka hladká, droždí čerstvé, cukr krystal, mléko, sůl, žloutek, máslo, smetana zakysaná, tvaroh měkký, bílek, krupice pšeničná, cukr vanilkový, rozinky, cukr krupice, citron

TopRecepty.cz

Tvarohové řezy, velmi šťavnaté

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m649