Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka je nejoblíbenější český moučník, dokonale nadýchaný, a který se na jazyku jen rozplývá. Svůj nádherný vzhled získává pomocí použitých forem zvolených tvarů.. Upéct bábovku s naší pomocí zvládne i úplný začátečník.

Receptů na bábovku najdete nespočet a dost možná se jeden z nich ukrývá i ve vašem rodinném receptáři po babičce. Přiklonit se můžete ke klasické mramorové bábovce, ale lze ji také ochutit nastrouhanými jablky, oříšky i sušeným ovocem.

Jak upéct mramorovou bábovku

V receptu na mramorovou bábovku naleznete navíc zakysanou smetanu, která zajistí jemnou chuť a vláčné těsto.

Na přípravu bábovky budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nyní těsto rozdělte na třetiny, do dvou třetin vmíchejte vanilkový pudink a do poslední zbylé kakao.
  2. Do vymazané a moukou vysypané formy střídavě lijte světlé a tmavé těsto, díky tomu vytvoříte mramorování.
  3. Bábovku vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 45 minut na 160 °C.
  4. Upečenou bábovku nechte krátkou dobu vychladnout ve formě, poté ji vyklopte a pocukrujte moučkovým cukrem.

Pojďte si s pomocí videoreceptu upéct báječnou bábovku, kterou zvládnou i nezkušení. Chcete-li těsto ozvláštnit, přidejte do něj nasekanou čokoládu, kousky vlašských oříšků či kandované ovoce.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli