Jak upéct mramorovou bábovku? Zlatá česká klasika k šálku kávy nikdy neomrzí
Bábovka je nejoblíbenější český moučník, dokonale nadýchaný, a který se na jazyku jen rozplývá. Svůj nádherný vzhled získává pomocí použitých forem zvolených tvarů.. Upéct bábovku s naší pomocí zvládne i úplný začátečník.
Receptů na bábovku najdete nespočet a dost možná se jeden z nich ukrývá i ve vašem rodinném receptáři po babičce. Přiklonit se můžete ke klasické mramorové bábovce, ale lze ji také ochutit nastrouhanými jablky, oříšky i sušeným ovocem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct mramorovou bábovku
V receptu na mramorovou bábovku naleznete navíc zakysanou smetanu, která zajistí jemnou chuť a vláčné těsto.
Na přípravu bábovky budete potřebovat tyto suroviny:
- Nyní těsto rozdělte na třetiny, do dvou třetin vmíchejte vanilkový pudink a do poslední zbylé kakao.
- Do vymazané a moukou vysypané formy střídavě lijte světlé a tmavé těsto, díky tomu vytvoříte mramorování.
- Bábovku vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 45 minut na 160 °C.
- Upečenou bábovku nechte krátkou dobu vychladnout ve formě, poté ji vyklopte a pocukrujte moučkovým cukrem.
Pojďte si s pomocí videoreceptu upéct báječnou bábovku, kterou zvládnou i nezkušení. Chcete-li těsto ozvláštnit, přidejte do něj nasekanou čokoládu, kousky vlašských oříšků či kandované ovoce.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře