Jak vybrat multifunkční hrnec? Je vhodný k vaření, pečení, smažení a fritování
Multifunkční hrnec je kuchyňský spotřebič, který rychle a levně připraví jídlo na několik způsobů. Dá se naprogramovat na různé teploty a časy s funkcí odloženého startu. Je bezpečný i při vaření o samotě.
Moderní kuchyňské přístroje za nás odvedou spoustu práce. Robot šlehá, remoska peče, pomalý hrnec vaří, fritéza smaží, pekárna umíchá a upeče těsto a tlakový hrnec připraví pod tlakem jídlo za pár minut. Většina těchto spotřebičů je součástí úžasného vynálezu, který se jmenuje multifunkční hrnec.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho se skládá multifunkční hrnec a co umí
Záleží na typu hrnce - k dostání jsou jednoduché, ale i 11v1, které toho umí více:
- V nerezové nádobě orestujeme základní suroviny, připravíme polévku, omáčku, podusíme nebo upečeme maso a uvaříme rýži a těstoviny.
- Se skleněnou poklicí funguje přístroj jako normální hrnec. Při nastavení pomalého vaření se var ustálí a po několika hodinách je pokrm hotový.
- Pod pečicí poklicí připravíme maso, zeleninu i brambory. Upečeme buchtu nebo ohřejeme pečené maso, které chutná jako právě připravené.
- Pod tlakovou poklicí připravíme za několik minut mnoho jídel, která by se na sporáku vařila 5x déle. Pára samovolně neuchází, proto je hrnec bezpečný.
- Ve fritovacím košíku usmažíme v oleji jakékoliv potraviny od masa přes koblihy až po hranolky. Nádoba se snadno umývá, protože je vyjímatelná.
- V přídavné nádobě upečeme bábovku, uvaříme brambory, rýži a ohřejeme knedlíky spolu s připravovaným jídlem.
Multifunkční hrnec má mnoho programů, které nám usnadní práci - časy a teploty jsou v nich předdefinované. Kromě základních kuchyňských technik umí některé typy hrnců připravit jogurt, upéct chleba nebo zavařit marmelády.
Komentáře