Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kdy přidat ocet do omáčky? Důležité je správné načasování, aby se nesrazila
Zdroj: Toprecepty

Mnoho tradičních omáček, jako je koprová, svíčková či houbová, se neobejdou bez dochucení octem. Tato surovina dokáže dokonale podtrhnout výslednou chuť omáčky. Avšak je třeba dávat pozor na správné načasování.

Pokladem české kuchyně jsou jednoznačně omáčky, na kterých si často pochutnáváme jak k nedělnímu obědu, tak při slavnostních příležitostech. Základem je však dokonalé dochucení, u kterého se neobejdete bez octa, cukru a také soli.

Kdy přidat ocet do omáčky

Poradíme, kdy je správný čas a jak postupovat:

  • Ocet přidávejte do hotové a odstavené omáčky, která je mírně prohřátá. Zabráníte tak sražení, obzvláště pokud omáčka obsahuje smetanu.
  • Další možností je také ocet krátce svařit v menším kastrůlku, aby se odpařily čpavé látky a zjemnila se jeho chuť. Svařený ocet poté přimíchejte do omáčky, kterou již nemusíte provařovat.

Na závěr se inspirujte videoreceptem na lahodnou koprovou omáčku, který vás provede přípravou krok za krokem. V případě, že se vám povede omáčku překyselit, snadno ji zachráníte pomocí několika surovin, které běžně najdete v kuchyni.

Komentáře

Další tipy a triky