Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obvyklou a často používanou odměrkou našich babiček bývala hořčicová sklenka. Díky standartní velikosti a snadné dostupnosti ji měla běžně po ruce každá hospodyňka. Odměřování pak bylo snadné a pohotové.

Někteří z nás mají v kuchyni ještě i dnes jednoduchou odměrku, která dříve v mnoha domácnostech rozhodně nezahálela, a to hlavně při pečení jednoduchých a rychlých moučníků. Touto odměrkou se dříve odměřovaly tekuté i sypké suroviny

Kolik je hořčicová sklenka

Ve starších receptech se s odměřováním na hořčicové sklenky můžeme běžně setkat, nicméně právě takovou sklenku už má jen málokdo, a z toho důvodu je dobré vědět, o jaký se jednalo objem. Klasická hořčicová sklenka má objem 200 ml (tj. 200 g vody). 

Dnešní hrníčkové recepty počítají s hrnkem o objemu 250 ml - to znamená, že je o trochu větší než bývala sklenka od hořčice.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Komentáře

Další tipy a triky