Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak odměřit suroviny na nejoblíbenější dezerty? Jde to i bez kuchyňské váhy
Zdroj: Freepik

Chystáte se upéct voňavé brownies nebo jablečný koláč, ale nemáte zrovna po ruce kuchyňskou váhu? Nevěšte hlavu, rychlé dezerty si můžete připravit i bez složitého vážení surovin. Poradíme, jaké poměry dodržet.

U jednoduchých moučníků jako jsou i klasické palačinky, muffiny či sušenky, stačí dodržet správný poměr tekutin (voda nebo mléko), dále poměr mouky, tuku a množství vajec. Odměříme je jednoduše jakoukoli pomůckou (hrníčkem či miskou).

Jak na suroviny bez vážení

Pojďte si přečíst, jak péct dokonalé dezerty i bez nutnosti vážení s přesností na gramy. Připravte si oblíbenou odměrku, hrníček nebo také misku:

  • Palačinky - Na palačinky postačí poměr 2:2:1, tudíž těsto připravíme ze 2 dílů mouky, 2 dílů mléka a 1 kusu vejce.
  • Muffiny - Na tyto sladké koláčky si stačí zapamatovat poměr 2:2:1:1, to znamená 2 díly mouky, 2 díly mléka, 1 díl oleje či jiného tuku a 1 kus vejce.
  • Cookies - Nejoblíbenější sušenky jsou stejně tak jednoduché s poměry 3:2:1, stačí smíchat 3 díly mouky, 2 díly másla či jiného tuku a 1 díl cukru. 
  • Chléb - I velmi rychlý chléb si jednoduše připravíme s poměrem 5:3, přičemž postačí 5 dílů mouky a 3 díly vody či jiné tekutiny. 

K tomu, abychom připravili výtečné dobroty, nepotřebujeme váhu. Pojďte si připravit podle videoreceptu tento báječný švestkový koláč pouze za pomoci hrníčku. Jaké jsou vaše zkušenosti s odměřováním surovin bez použití kuchyňské váhy?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky