Dort Mařenky Š.-Sachr jako rodiný klenot.

Vaclav Fronek Kuchař:

Doba přípravy: příprava + pečení =cca 1,5 hod. min.12 porcí Dorty 12 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

6 vajec(žloutky + bílky)
140 g másla (lze nahradit Herou)
180 g cukru
120-130 g změklé čokolády na vaření
5-6 lžic kvalitního českého rumu
cca 100 g nasekaných vlašských ořechů a
kandovaného ovoce
200 g polohrubé mouky (výběr)
1/2 sáčku prášku do pečiva
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme žloutky s cukrem.

  2. Vetřeme změklé máslo(Hera), změklou čokoládu, vmícháme rum. vmícháme oříšky a kandované ovoce, vmícháme mouku s PRDOPEČ.

  3. Opatrně vmícháme sních z bílků

  4. Těsto nalijeme do vymazané,vysypané dortové formy/korpus/.

  5. Dáme péci do vyhřáté trouby na 155°C na 45 min i více.

Poznámka

Oříšky a kandované ovoce není podmínkou. Čokoláda se dá nahradit kakaem. Dort se může proříznout a promazat marmeládou.

Hotový dort lze polít čokoládovou polevou, ale není podmínka.

Recept je spolehlivý a dobrý. Vyzkoušen ve více rodinách.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dort Mařenky Š.-Sachr jako rodiný klenot.

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo