Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na hrníčkové recepty nedá mnoho hospodyněk dopustit. Profi pekařům se ale ježí vlasy už jen při vyslovení těchto dvou slov dohromady. Proč nejsou hrníčkové recepty u profíků tak oblíbené, jak jsou u domácích pekařinek?

Vaše babička peče neodolatelnou bublaninu, kterou pokaždé obzvláštní jiným druhem ovoce. Vám se ale nedaří ji upéct stejně dobrou. Čím to? Problém může být v měrných jednotkách, pokud máte ingredience rozepsané na hrnky a lžíce.

Proč se hrníčkové recepty nevedou

Pojďte s námi objevit tajemství nepovedených hrníčkových buchet a moučníků.

  1. Hrnek není vhodnou měrnou jednotkou. V dnešní době najdeme na trhu nepřeberné množství hrnků o nejrůznějších objemech.
  2. Jde o poměr surovin, proto když použijete na daný recept jeden hrnek, poměr bude správný. Problém však je v neměřených ingrediencích, např. ve vejcích. Je rozdíl dát 1 vejce na hrnek o objemu 250, 300 nebo 500 ml.
  3. Pokud máte osvědčený hrnkový recept, sypké ingredience nikdy do hrnku nepěchujte. Jen vsypte a použijte.
  4. Hrnek napřed použijte na sypké ingredience a až poté na ty tekuté. Nebude vás rozčilovat mouka nalepená na jeho stěnách po odměření mléka.
  5. Vyprosili jste si recept na tetiččin dokonalý hrníčkový makovec? Pak se ujistěte, jakou velikost hrnku na tento recept používá.

Obecně se na hrnkové recepty používají hrnky o objemu 250 ml, ale ani to není zárukou očekávaného výsledku. Nenechte se však odradit a recepty přebírejte nejlépe ty odzkoušené. Určitě vás potěší snadná příprava hrnečkového perníku:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky