Hrníčkové recepty a chyby při jejich přípravě: Hrnky nejsou vhodnou odměrkou
Na hrníčkové recepty nedá mnoho hospodyněk dopustit. Profi pekařům se ale ježí vlasy už jen při vyslovení těchto dvou slov dohromady. Proč nejsou hrníčkové recepty u profíků tak oblíbené, jak jsou u domácích pekařinek?
Vaše babička peče neodolatelnou bublaninu, kterou pokaždé obzvláštní jiným druhem ovoce. Vám se ale nedaří ji upéct stejně dobrou. Čím to? Problém může být v měrných jednotkách, pokud máte ingredience rozepsané na hrnky a lžíce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Proč se hrníčkové recepty nevedou
Pojďte s námi objevit tajemství nepovedených hrníčkových buchet a moučníků.
- Hrnek není vhodnou měrnou jednotkou. V dnešní době najdeme na trhu nepřeberné množství hrnků o nejrůznějších objemech.
- Jde o poměr surovin, proto když použijete na daný recept jeden hrnek, poměr bude správný. Problém však je v neměřených ingrediencích, např. ve vejcích. Je rozdíl dát 1 vejce na hrnek o objemu 250, 300 nebo 500 ml.
- Pokud máte osvědčený hrnkový recept, sypké ingredience nikdy do hrnku nepěchujte. Jen vsypte a použijte.
- Hrnek napřed použijte na sypké ingredience a až poté na ty tekuté. Nebude vás rozčilovat mouka nalepená na jeho stěnách po odměření mléka.
- Vyprosili jste si recept na tetiččin dokonalý hrníčkový makovec? Pak se ujistěte, jakou velikost hrnku na tento recept používá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Obecně se na hrnkové recepty používají hrnky o objemu 250 ml, ale ani to není zárukou očekávaného výsledku. Nenechte se však odradit a recepty přebírejte nejlépe ty odzkoušené. Určitě vás potěší snadná příprava hrnečkového perníku:
Komentáře