Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mokrá, nedopečená bublanina ve většině případů značí jeden zásadní problém, kterým je přílišné množství ovoce. Natolik "zamokřené" těsto se nepropeče, čímž se zhatí všechna naše snaha. Kolik ovoce je tedy akorát?

Léto patří ovocným knedlíkům a bublaninám, protože oba pokrmy jsou nejlepší z čerstvého, sezónního ovoce. Tajemstvím dokonalé bublaniny je kromě ověřeného receptu také správné množství použitého ovoce. Poradíme vám, kolik ho použít.

Kolik ovoce použít do bublaniny

Nebojte, není to žádná věda. Řekněte stop "suchému" těstu i promáčenému moučníku a pochutnávejte si na zhmotnění letní dokonalosti. Množství ovoce v bublanině se bude vždy lišit podle množství těsta a velikosti plechu. Je však jedno neměnné pravidlo - ovoce musí pokrývat moučník pouze v jedné jediné vrstvě. V opačném případě budete zklamáni nedopečenou, tudíž znehodnocenou buchtou.

Nyní už víte, jaké množství ovoce je ideální pro docílení bublaniny jako od babičky, a tak si můžete zkusit upéct nadýchanou bublaninu, kterou můžete doplnit o libovolné ovoce nebo jeho nejrůznější kombinace. Tak co myslíte, upečete ji s námi?

Komentáře

Další tipy a triky