Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 skvělých bublanin, které jsou hitem horkého léta. Recepty na svěží a vláčné bublaniny s letním ovocem si zamiluje každý
Zdroj: Top recepty

Bublanina je oblíbený a známý moučník. Receptů na bublaniny je sice mnoho, ale v našem přehledu jsou ty nejvyhledávanější a nejoblíbenější z našeho receptáře. Výborné jsou s čerstvě natrhaným ovocem a posypané voňavou drobenkou.

Nejraději máme ty vláčné, jemné a kypré, příjemně sladké, rozplývající se na jazyku a plné lahodného ovoce. Příprava netrhá dlouho, jen si musíme donést rybíz, meruňky, borůvky nebo jiné dobroty ze zahrady nebo z městského trhu. Do bublanin patří to dobře vyzrálé a nejlepší.

  1. Bublanina nadýchaná s jakýmkoliv ovocem
  2. Luxusní bublanina s třešněmi
  3. Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
  4. Tvarohová bublanina
  5. Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
  6. Bublanina s jogurtem
  7. Bublanina II

1. místo

Bublanina podle tohoto receptu má v receptu základ z ušlehaných vajec, šlehání nesmíme odbýt - čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanějšíOvoce (např. třešně) před přidáním lehce poprášíme hladkou moukou, aby neklesalo ke dnu. Výsledná bublanina je vláčná a krásně nadýchaná.

2. místo

Luxusní třešňová bublanina je kyprá, nadýchaná a lahodná. Do těsta přidáme kromě kypřícího prášku i žloutky, které jsme utřeli s cukrem, kefír a ušlehaný sníh z bílků. Těsto lze použít i do ovocných dortů a rolád. Je velmi chutné a vláčné.

3. místo

Štavnatý letní moučník připravíme nejen s třešněmi, ale s jakýmkoliv ovocem. O kyprost se opět kromě kypřícího prášku postarají našlehaná vejce s cukrem. Povrch koláče posypeme voňavou drobenkou a za chvíli si můžeme s rodinou pochutnávat.

4. místo

Do této bublaniny zapracujeme měkký tvaroh, zakysanou smetanu a pudinkový prášek. Můžeme se těšit na úžasný chuťový zážitek - tvarohové moučníky jsou vždy skvělé, jemné a vláčné. Moučník je sice nízký, ale zato plný ovoce. Zužitkujeme do něj maliny, rybíz, ostružiny nebo jahody.

5. místo

Tohle není klasická bublanina, jak ji známe z naší kuchyně. Jedná se o oblíbený francouzský koláč, který se připravuje z těsta připomínající palačinkové. Ovoce nejprve promícháme s cukrem a necháme odpočinout. Potom ho nasypeme do formy a zalijeme těstem. Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem.

6. místo

Bublanina je vláčná a výjimečná díky přidanému jogurtu, který si můžeme sami připravit podle jednoduchého receptu. Suroviny jednoduše smícháme, výsledné těsto je hustší, proto se musí na plechu rozetřít stěrkou. Poklademe ho ovocem - vždy podle toho, co zrovna dozrává. 

7. místo

Borůvky, to je lahoda, ať už ty z lesa nebo zahradní. A moučníky z nich jsou úžasné. Na tuto bublaninu našleháme cukr se žloutky až do pěny, nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. Bude se nám hodit domácí šlehač. Těsto poklademe opláchnutým a okapaným ovocem, poté upečeme.

Na deset nejčastějších otázek ohledně bublanin odpovídá náš další článek.

Přejeme dobrou chuť, ať se vám ta nejlepší bublanina povede.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky