Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud uvaříte těstoviny v neosolené vodě, budou zcela bez chuti a poznáte to i ve výsledném pokrmu. Slanost vody má opravdu velkou roli, abyste si mohli pochutnat na těstovinových jídlech. Jaké množství soli však použít?

Těstoviny jsou dokonale variabilní surovinou - lze je připravit nasladko s mákem nebo strouhankou, ale také naslano s různými druhy omáček. Chutné jsou také těstovinové saláty nebo zapékané pokrmy. V první řadě je však potřeba je uvařit.

Kolik soli do vody k vaření těstovin

Předpokladem úspěchu je správné uvaření těstovin, což závisí na více okolnostech - například na správně osolené vodě, protože dodatečně již těstoviny nedochutíte. Uvádí se pravidlo 10 g soli na 1 litr vody. Nezapomeňte sůl do vroucí vody přidat dříve než těstoviny - správně by se ve vodě měla rozpustit před jejich vložením.

Tip: Věděli jste, že těstoviny nemusíte vařit pouze ve vodě? V receptech se můžete setkat s tím, že se vámi vybraný druh těstovin má vařit v mléce, zeleninovém nebo masovém vývaru, také je možné přidat těstoviny do omáčky a uvařit je přímo v ní. Díky tomu natáhnou chuť omáčky a vy budete mít o starost méně s ochucením.

Vaření těstovin al dente není složité, jen je potřeba mít ohledy na potřeby suroviny - dostatečně velký hrnec a s tím související objem vody, správné množství soli a v neposlední řadě také přesný čas vaření těstovin, aby nebyly tvrdé ani příliš měkké.

Zkusíte krémové těstoviny s kuřecím masem podle videoreceptu z naší dílny?

Komentáře

Další tipy a triky