Vepřové maso po cikánsku

Suroviny

asi 500 g vepřové plece
1 cibule
asi 100 g slaniny
sádlo
mletá paprika
sůl a pepř
česnek podle chuti
trochu mletého kmínu
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
podle potřeby vývar
2 papriky
1 plechovka rajčat
špetka čili
2 lžíce mraženého hrášku
trochu hladké mouky
(místo paprik a plechovky rajčat můžeme použít velkou sklenici leča, nejlépe domácího)

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli a restujeme. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme a přidáme do kastrolu, opečeme z obou stran. Přidáme nasekaný česnek, koření a podlijeme vývarem a dusíme . Po chvíli přidáme nakrájené papriky a plechovku rajčat. V trošce vody dobře rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do omáčky. Provaříme a nakonec přidáme mražený hrášek.
    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Vepřové maso po cikánsku

K receptu nejsou žádné komentáře.