Na jakou teplotu péct piškotovou roládu? Raději se nevzdalujme od trouby
Piškotová roláda je plát těsta, který se po upečení plní marmeládou, máslovým krémem, tvarohem, šlehačkou. Natřený plát zabalíme do válečku a sypeme moučkovým cukrem nebo zdobíme krémem jako dort.
Díky tenkému piškotovému těstu je moučník rychle upečený, proto se dá připravit na poslední chvíli, když dostaneme chuť na sladké nebo čekáme hosty. V případě rolády je vhodné, abychom se pohybovali v okolí trouby a sledovali barvu těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na jakou teplotu péct piškotovou roládu
Plech s těstem vkládáme do horké trouby, vyhřáté na 200 °C. Těsto musíme hlídat - ve většině případech se nafoukne, zvlní nebo vytvoří boule. Po 5–10 minutách (podle druhu těsta) se povrch srovná a začíná se odlepovat od pečicího papíru. V tomto okamžiku ho můžeme z trouby vyndat.
Pro inspiraci se můžete podívat na přípravu jednoduché rolády ve videu:
Komentáře