Roláda může být slaná i sladká, vždy ale lahodí oku a přináší skvělou kombinaci chutí
Roláda, ať už slaná, nebo sladká, se považuje za složitější výrobek. Je to proto, že je při její přípravě potřeba být zručný a také zkušenější kuchař, protože těsto či maso musí mít správnou konzistenci, aby šlo srolovat do požadovaného tvaru. Po nakrájení rolády získáme krásně barevné ovály, které za tu námahu stojí.
Sladké rolády
Pokud se naučíte upéct správně nadýchané těsto, máte vyhráno. Hravě potom zvládnete třeba moderní malovanou roládu nebo klasickou piškotovou roládu. Mnohem jednodušší a pro začátečníky méně stresující je připravit roládu nepečenou.
Slané rolády
Kterákoli masová roláda, třeba ta ze sekané nebo špenátová roláda, poslouží i jako hlavní chod nebo krásně vypadající drobné občerstvení. A taková kuřecí roláda je sice pracnější, ale vynikající česká klasika.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Češi v zahraničí: V Německu ochutnejte currywurst i lehký bramborový salát. Domů si kupte šunku i pivo, radí Nikita z Berlína
Bavorská kuchyně a její speciality: Dáte si škvarkovou pomazánku, eintopf nebo franckou klobásu?
Vyzkoušeli jsme pět tipů, jak si užít Matějskou a nezruinovat se. Tyhle snadné finty ušetří dost peněz