Jablečné lívance jsou lahodným podzimním moučníkem. Zkuste je podle videonávodu
Podzim se jednoduše neobejde bez receptu na jablíčka v těstíčku - vyzkoušejte je tentokrát jinak, a to v podobě jablečných lívanců. Nadýchané těsto v sobě skrývá měkké prohřáté jablíčko a celé sousto se rozplývá na jazyku.
Tradiční lívance milují děti i dospělí. Jsou totiž skvělou snídaní, svačinkou i odpoledním moučníkem. Jejich vynikající šťavnatou variací jsou jablečné lívance, které uvnitř nadýchaného těsta skrývají plátek jablíčka. Nejlépe chutnají přelité javorovým sirupem, jogurtem nebo jen tak se skořicí a cukrem.
Jak udělat jablečné lívance
Příprava je jednoduchá a zde se dočtete, které suroviny na jablečné lívance budete potřebovat.
- Droždí smíchejte se lžící cukru a trochou teplého mléka. Přidejte lžíci mouky a nechte 10 minut vzejít kvásek.
- Poté vmíchejte zbytek mléka, mouku, vejce, cukr, sůl a nechte 30 minut kynout.
- Do těsta namáčejte plátky jablek a ihned je dávejte na rozpálenou pánev s trochou másla. Opečte je z obou stran dozlatova.
- Jablečné lívance můžete dozdobit bílým jogurtem, sirupem a jablíčky. Možností, jak můžete lívance vylepšit a dochutit, je mnohem více.
Tip: Pro dokonalé jablečné lívance doporučujeme ještě horké lívance obalit ve skořicovém cukru.
Jablka jsou symbolem podzimu a tradičních moučníků. Většinou se k nim skvěle hodí také lahodná skořice, která jim dodá krásnou vůni. Ať už se tedy rozhodnete pro lívance, jablečný štrúdl nebo koláč, vždy si určitě pochutnáte.
Budeme rádi, když nám napíšete, jak se vám jablečné lívanečky podle úvodního videa povedly.
Komentáře