S přípravou těsta na cukroví pomůže sekáček. Podívejte se na videonávod
Pečení cukroví je tradiční vánoční aktivita, na kterou se mnozí celý rok těší. Přesto se může stát, že se dostanete do časového presu a budete chtít ušetřit aspoň trochu času. V tom případě zkuste přípravu těsta v sekáčku.
Kuchyňský elektrický sekáček potravin má doma asi každý. Pokud ne, vězte, že neslouží jen k sekání, ale může pomoci třeba právě s přípravou těsta na cukroví (či s něčím jiným, skvělým tipem je například příprava zavářky do polévky právě v sekáčku). Odvede za vás velký kus práce.
Jak připravit těsto v sekáčku
Připravte si k ruce všechny potřebné suroviny na těsto, které chcete uhníst, a samozřejmě elektrický sekáček.
Doporučujeme si koupit výkonný sekáček, který vydrží roky i při denním používání. I tady platí, že šetřit se nevyplácí. Na hnětení těsta je lepší větší velikost sekáčku, ty menší nejsou tak silné, a navíc mají menší objem.
- Do nádoby sekáčku dejte suroviny, které jsou na dané cukroví potřeba. V našem případě je to mouka, moučkový cukr, vanilkový cukr, koření, změklé máslo pokrájené na kousky a žloutek.
- Sekáček pečlivě uzavřete a všechny suroviny několikrát promixujte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto vyklopte a ještě alespoň krátce propracujte rukama. Mělo by to jít dobře, protože těsto už je ze sekáčku ohřáté.
- Hotové těsto zabalte do potravinové folie a nechte uležet v lednici. S uleželým a zchlazeným těstem se lépe pracuje. Až budete později péct, těsto si z lednice odebírejte po částech.
V sekáčku lze připravit i jiná těsta než ta na cukroví, můžete ho použít i na přípravu těsta třeba na bábovku v případě, že nemáte elektrický šlehač. Sekáček najde využití při výrobě strouhanky, různých pyré, zeleninových pest a podobně.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře