Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nealkoholický punč pro děti i dospělé: Potřebuje koření a pořádnou dávku ovoce
Zdroj: Pixabay, autor: Einladung_zum_Essen

Vůně punče patří k vánočním svátkům a k zimnímu počasí stejně jako teplá deka a pohádky. Díky hřejivému nápoji si provoníme celý byt a zároveň navodíme vánoční atmosféru. Poradíme vám, jak si tuto pochoutku vychutnat, i když nebude obsahovat ani kapku alkoholu.

Pokud si nechcete nebo nemůžete na vánočních trzích vychutnat nabízené vánoční punče a svařáky, nezoufejte, vybrali jsme pro vás recept na vynikající punč, který neobsahuje žádný alkohol a přesto si ho užijete v klidu domova.

Jak připravit nealkoholický punč

Stejně jako u alkoholické varianty punče, kde je většinou základem čaj, není tomu jinak ani u nealko verze tohoto nápoje.

  • Nejprve je nutné připravit do hrnce kvalitní čaj. Zvolit můžete například šípkový.
  • Aby byl punč opravdu sváteční pití, doporučujeme do něj přimíchat i pomerančový a brusinkový džus.
  • Poté do něj vymačkejte šťávu z půlky citrónu nebo pomeranče a přisypte punčové koření - skořici, hřebíček, badyán, apod.
  • Punč 5 minut povařte, pak přeceďte a podávejte ve skleničkách, které jste ozdobili plátky pomeranče.
  • TIP: Doporučujeme do hrnce přidat i na kousky nakrájené ovoce, například hrušku, jablko, pomeranč nebo konzervované jahody.

Připravujete si rádi domácí punč? A jaký máte nejraději? Budeme rádi, když se s námi o své tipy podělíte v komentáři pod článkem.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více