Rumcajs salát podle ČSN: Na pochoutku s točeným salámem nelze zapomenout
Jemně pikantní majonézový salát, který nelze vymazat z paměti, přesně takový je salát Rumcajs. Jeho chuť si můžete snadno připomenout přípravou pořádné dávky salátu ve vaší kuchyni. Poradíme, jak na to.
Rumcajs salát má základ v točeňáku (salámu), sterilované zelenině a ochucené majonéze. Jeho konzistence je hrubší, přesto skvěle drží na pečivu. Oblíbený je pro svou pikantnost spíše u mužů, kteří na něj nedají dopustit. Zkusíte ho podle ČSN?
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit Rumcajs salát podle ČSN
Na 0,5 kg salátu Rumcajs budete potřebovat 200 g měkkého výrobního (točeného) salámu, 60 g sterilovaných okurek, 40 g cibule, 40 g sterilovaného paprikového salátu, 25 g sterilované papriky (kapie), 5–10 g sterilovaných feferonek - podle požadované pikantnosti, 100 g majonézy, 50 g hořčice, trošku worcesterové omáčky, 5 g octa, 5 cukru, sůl a pepř podle chuti.
Váha sterilované zeleniny je udávána bez nálevu - ten do salátu nepatří.
- Točený salám oloupejte a následně nakrájejte na tenká kolečka.
- Okurky a cibuli nakrájejte na plátky, feferonky nasekejte na drobné kousky. Poté k nim přidejte scezený sterilovaný paprikový salát a nudličky kapie.
- Majonézu smíchejte s hořčicí a důkladně prošlehejte.
- Do mísy se zeleninou přidejte salám, majonézovou zálivku a promíchejte.
- Následně dochuťte worcesterovou omáčkou, octem, cukrem, solí a pepřem, opět důkladně promíchejte a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.
- Rumcajs salát chutná nejlépe s čerstvými domácími rohlíky.
Výhodou domácí výroby pochoutkových salátů je to, že znáte jejich složení a chuť (včetně pikantnosti) si zvolíte podle vlastní chuti. Jen pamatujte, že lák ze zeleniny do nich nepatří - byly by příliš řídké. Připravíte si s námi ještě jiný Rumcajs salát?
Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů
Komentáře