Sloní žrádlo je pikantní směs, skvělá k večeři nebo jako pomazánka na chlebíčky
Sloní žrádlo je pikantní směs ze salámu, koření, majonézy a papriček, kterou podáváme k večeři nebo jako součást pohoštění pro návštěvy. Sloní žrádlo je známé také pod názvem ševcovská pomazánka.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit sloní žrádlo
Přesný recept na pomazánku neexistuje, zkusíme trochu improvizovat:
- 300 g měkkého salámu - junior, godhaj, šunkový nebo dietní salám - nakrájíme na tenké nudličky nebo umeleme na masovém strojku.
- V kastrůlku svaříme 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžičku chilli, sůl a trochu cukru. Směs při vaření prská!
- Nasekáme okurku a vmícháme ji do salámu spolu s vychladlou směsí. Přidáme majonézu a vytvoříme konzistenci, jakou potřebujeme.
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 18 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Komentáře
2. 1. 2024 14:03
29. 12. 2023 17:42