Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sangria je alkoholický nápoj pocházející z Pyrenejského poloostrova. Název je odvozený od španělského slova sangre, což v překladu znamená krev. Tu totiž sangria svou barvou připomíná. Nápoj nejlépe chutná vychlazený ledem, ale neurazí ani ohřátý jako punč.

Z pár ingrediencí vykouzlíte opravdu lahodný nápoj, který si budete vychutnávat sami doma večer u televize, ale můžete jím pohostit i hosty při slavnostních příležitostech. Níže naleznete základní recept, ten si ale můžete podle našich tipů a vlastních preferencí obměnit.

 

Jak udělat nápoj sangria

Na přípravu alkoholického nápoje budete potřebovat: 1 láhev červeného vína, 3 lžíce vody, 2 lžíce cukru krupice, 3 pomeranče, 2 broskve a 1 citrón.

  • Vodu nalijte do rendlíku a přiveďte k varu. Následně přisypte cukr a míchejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
  • Citrusy rozřízněte napůl a vymačkejte z nich veškerou šťávu
  • Připravte si větší džbán, ve kterém budete následně sangriu servírovat. Přelijte do něj víno a vymačkané šťávy. Ty ale nalévejte přes cedník.
  • Broskve oloupejte a nakrájejte na kostičky. Můžete však použít i broskve kompotované nebo klidně úplně jiné ovoce, jaké máte rádi.
  • Ve většině receptů v nápoji najdete také další alkohol, jako je například brandy či rum, ale objevuje se v něm například i med, mletá skořice či sodovka.
  • Přidejte ovoce do džbánu a přilijte cukrový rozvar. Promíchejte a nechte 2 hodiny stát při pokojové teplotě.
  • Sangriu podávejte ve sklenici s ledem, a ozdobte ji plátkem citrónu či pomeranče. V chladnějších dnech ji můžete servírovat horkou jako punč.

Jak na sangriu se také můžete podívat v následujícím videoreceptu. Vyzkoušejte a poté nám dejte dolů do komentářů vědět, jak vám chutnala, případně jak jste ji obměnili.

Komentáře

Další tipy a triky