Citronovozázvorový cheesecake

senky Kuchařka:

Doba přípravy: 30 min příprava, 1 hod pečení PT1H30M PT1H00M PT0H30M 26cm kulatá dortová forma Moučníky , Ostatní 24 názorů

515

Suroviny

200 g světlých sušenek (BeBe, Koka)
100 g rozpuštěného másla
1/4 kávové lžičky mletého zázvoru
máslo na vytření formy
750 g smetanového sýru (Mascarpone, Philadelphia)
150 g cukru
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
1/2 sáčku vanilkového pudinku
10 g strouhaného zázvoru (i víc, chuť bude výraznější)
citronová šťáva z 1 citronu
1 vanilkový lusk nebo mletá vanilka
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. KORPUS: Sušenky rozdrtíme (já robotem) a v míse rukama propracujeme s rozpuštěným máslem a mletým zázvorem. Sušenkovou hmotu napěchujeme na dno a část i do okrajů máslem vymazané rozevírací formy a vložíme do trouby rozehřáté na 180°C. Zapečeme cca 5 min.

  2. NÁPLŇ: Ve velké míse rozmícháme smetanový sýr, cukr, vanilkový pudink, žloutky a vanilku. Na míchání použijeme metlu a ne šlehač, aby nevznikly bubliny.

  3. Do hladkého základu přidáme nastrouhaný zázvor, šťávu z jednoho citronu a nakonec tuhý sníh z bílků. Opatrně mícháme, až vznikne hladký, tekutý krém.

  4. Nalijeme na předpečený sušenkový korpus, uhladíme a necháme chvilku stát, aby se krém dobře propojil se sušenkami.

  5. Vložíme do trouby stažené na 160°C a pečeme cca hodinu.

    Jen pozn.: Komu trouba peče dobře shora, jako moje, přikryjte sýrového miláčka alobalem, aby neměl nahoře moc zlatavou kůžičku (trošku kazí dojem).

Poznámka

Můj první cheesecakeový pokus.

Zdroj - starší číslo Kuchyně.cz.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citronovozázvorový cheesecake

  • senky senky(autorka receptu)

    cermakova: Potěšení je na mé straně:-K:-K zrovna jsem na něj dostala chuť:-8:-D

    Odpovědět

  • cermakova cermakova

    Dobry den, musím jen a jen chválit,o víkendu upečený, :yes::yes::yes:naprosto úžasný,
    :-K, za tento recept děkuji a jiný cheesecake už dělat nebudu, jen jsem tedy nedala zázvor, ale jinak luxusní:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky(autorka receptu)

    AjinkaS:To mě moc těší:-K:-K

    Odpovědět

  • AjinkaS AjinkaS

    Dneska jsem pekla, vynikající záležitost. Chuť zázvoru a citronu je mňamózní :-p

    Odpovědět

  • senky senky(autorka receptu)

    Kanyla:Podle všech dostupných informací je vodní lázeň doporučená;-);-) ale ne povinná:-D:-D:-D a sehnat u nás Philadelphii:-O to bych nesměla chodit do práce :-p:-):-):-D abych mohla obíhat obchody v celém okolí:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla

    Já cheesecaky zbožňuju a tahle kombinace vypadá super! Kdybych měla vybrat, tak jdu radši do Philadelphie nebo Buka, mascarpone má skoro jednou tolik tuku! Taky do sušenek bych dala másla o něco míň. Péct ve vodní lázni rozhodně doporučuji!!! jinak to bude tvarohový dort.. Krásné foto!!! ;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Už se dlouho chystám na chesecake, vypadá moc a moc pěkně:-K

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl

    U nás si cheesecake našel oblibu a dělám ho pravidelně. ;-):yes: Náplň tedy dělám z vajec celých, dávám do ní i salko a koláč peču ve vodní lázni, ale tento vypadá také báječně. :-) Ta chuť zázvoru a citronu misí být senzační. :-O

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    I já se přiznávám, že jsem ještě žádný cake nedělala:-8. Ten tvůj "první" se mi moc líbí:yes::-p. Že by to byl i můj první:-O:-?:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Paráda, Jani, na první pokud na jedničku!!:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Pajaja: a máš recht.. sama udělám, sama spapám:-8:-D:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Anna Kocikova: bébéčko:-O:-? tak to jsi správně:-D:-D tam přijdou Be-Be:-8:-D:-D:-D:-D;-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    senky: Tak ochutnávat, to já umím. Kolikrát jsem doslova sežrala moučník skoro sama. . . :-8

    Odpovědět

  • senky senky(autorka receptu)

    Pajaja: no vždyť právě:-D:-D:-D pěkně jenom pro sebe:-D:-D já jsem ochutnávala velmi brzy ráno, abych vůbec ochutnala;-):-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    rebeka::-D Tak jo, já se taky přiznávám bez mučení, ještě jsem ho nezkoušela. Ale ne, že bych před ním měla nějaký respekt (proč?, vždyť na tom nemůže být nic tak složitého), spíš myslím, že bych ho doma jedla jen já. Ale moooc se mi líbí!

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo