Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svačinová pomazánka podle ČSN: Jemná salámová nátěrka vás vrátí do dětství
Zdroj: Freepik, azerbaijan_stockers

Pod pojmem svačinová pomazánka si nelze představit nic jiného, než jednu z nejjednodušších nátěrek na pečivo. Jemně roztíratelná a na suroviny nenáročná pomazánka vám jistě připomene svačiny vašeho dětství.

Vůně a chuť typicky salámová s nádechem cibule, přesně taková je svačinová pomazánka podle norem. A víte, co je skvělé na jednoduchých pomazánkách? Že je můžete nejrůzněji obměňovat, třeba i zeleninou, která potřebuje zpracovat.

Jak připravit svačinovou pomazánku podle ČSN

Na 0,5 kg pomazánky budete potřebovat pouze 400 g měkkého salámu, 75 g másla, 70 g cibule a nakonec sůl a pepř podle chuti. 

  1. Měkký salám pečlivě oloupejte a následně pomelte na jemnou konzistenci. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
  2. Změklé máslo vyšlehejte do pěny a postupně do něj přidávejte rozemletý salám i pokrájenou cibuli.
  3. Vyšlehanou směs dochuťte pepřem a solí podle vašich preferencí.
  4. Důkladně promíchanou pomazánku nechte vychladit a následně ji můžete podávat s pečivem nebo ji použít jako mazání na chlebíčky.

Také jste si vzpomněli na babiččinu jednoduchou, přesto chutnou kuchyni, která nás nikdy neomrzela? Takovéto recepty přijdou vždy vhod. Inspirovat se můžete i salámovou rychlou pomazánkou, jejíž přípravou vás provede názorný videorecept:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli