Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lemon posset: Připravte si lahodný citrónový krém z pouhých čtyř ingrediencí
Zdroj: Pixabay, RitaE

Nejen víkendová poobědová káva je spojená se sladkou tečkou. Nemusíte však trávit čas v kuchyni nad kynutým těstem a jeho následným pečením. Připravte si osvěžující dezert, na který jsou potřeba jen čtyři ingredience.

Nedáte dopustit na svěží chuť citrónů a používáte je všude, kde je to alespoň trochu možné? Pak je Lemon posset dezertem, který ve vaší knize receptů nesmí chybět. Tento krém vás dostane dokonalou chutí smetany s citrónovým nádechem.

Jak připravit citrónový krém Lemon posset

Na tento lahodný krém jsou potřeba pouhé čtyři ingredience, které máte téměř jistě k dispozici. Překvapte své blízké laskominou k odpolední kávě.

  1. Na Lemon posset potřebujete 2 citróny, 150 g třtinového cukru, 600 g smetany ke šlehání a libovolné ovoce na ozdobu.
  2. Nastrouhejte kůru z obou citrónů a poté z nich vymačkejte šťávu. Nezapomeňte je předem pořádně očistit kartáčkem kvůli přítomnosti chemických postřiků.
  3. Do hrnce vsypte cukr, přilijte smetanu a za stálého míchání přiveďte tuto směs k varuTřtinový cukr připravovaným pokrmům dodá krásnou barvu a lehký karamelový nádech.
  4. Jakmile začne směs smetany a cukru vařit, přidejte citrónovou kůru a vařte po dobu 10 minut pro částečné zredukování objemu.
  5. Po uplynutí dané doby odstavte hrnec se směsí z plotny a za stálého míchání vlijte citrónovou šťávu. Pořádně směs rozmíchejte a následně ji sceďte pro odstranění kůry.
  6. Hotový krém nalijte do skleniček a nechte přes noc vychladit v lednici. Následující den ozdobte vaším oblíbeným ovocem i lístky bylinek a podávejte.

Krém během chlazení nejen ztuhne, ale také viditelně ztmavne. Nebojte se, je to zcela normální jev. Přejeme vám dobré mlsání a pokud se vám tento recept líbil, určitě se vám budou hodit pro inspiraci další recepty, které jsou tomuto podobné:

Jak se vám krém povedl? Můžete nám napsat do komentářů pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více