Jak ušlehat vejce. 3 oblíbené způsoby šlehání pro různé účely
Vajíčka šleháme, aby se bílek se žloutkem dokonale smíchaly - tím se do nich dostane vzduch, díky kterému pak bude pokrm nadýchaný. Našlehaným vajíčkem se potírá pečivo, aby bylo lesklé.
Vejce patří mezi zdroje bílkovin a výživových látek, proto je jejich konzumace v omezeném množství žádoucí. Vajíčka slouží jako pojivo v těstě a pokud jsou rozšlehaná, je těsto díky nim nadýchané a jemné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se šlehají vejce
Jsou 3 způsoby šlehání vajec a každý způsob má svůj účel.
- Vejce, našlehaná vidličkou, jsou vhodná k potírání perníčků, štrúdlů, pečiva a koláčů. Také je naléváme za stálého míchání do horkých polévek.
- Metličkou šleháme vajíčka do omelet a vaječných míchanic. Jen tak dosáhneme báječné nadýchanosti pokrmu.
- Celá vejce, ušlehaná ručním mixérem do světlé pěny, jsou vhodná k přípravě pečiva, dortových korpusů a třených těst.
Z míchaných vajíček můžeme připravit například knedlíčky do polévky - podívejte se na naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 3 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 14 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Komentáře