Jak na pečenou tresku na másle? Nejlepší chuti dosáhnete s minimem koření
Odborníci na výživu doporučují, abychom ryby konzumovali minimálně dvakrát týdně. Málokdo se však touto radou řídí, což je veliká škoda - nejenže je rybí maso zdraví prospěšné, ale také si na něm báječně pochutnáte.
Treska se řadí mezi velmi oblíbené ryby, jelikož má jemné a libové maso. Téměř bez práce ji připravíte v troubě, a to pouze s minimem koření a s máslem pro lepší chuť. Přidáte-li k masu hrst dušené zeleniny, rázem vykouzlíte chutný a zdravý oběd, který vás báječně zasytí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recept na tresku na másle
Na oběd pro 4 osoby si připravte 2 větší filety tmavé tresky, 100 g másla, hladkou mouku, olivový olej, mletý pepř a sůl.
- Rybí filety rozkrojte na čtyři díly, pokud možno ve tvaru obdélníku. Všechny plátky z obou stran osolte a opepřete.
- Filety přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olivovým olejem. Ideální je, pokud vlastníte rozprašovač na olej.
- Kousky ryby zaprašte hladkou moukou a na každý z nich dejte malý kousek másla.
- Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C, a to zhruba na 15 až 20 minut.
- Treska bude hotová, jakmile začne zlátnout a bude se na dotek rozpadat. Nejlépe ryba chutná s bramborovou kaší.
Recept jistě hravě zvládnete už po přečtení postupu, pokud ale raději vaříte podle videa, i to pro vás máme natočené. Pod videem pak najdete komentáře dalších uživatelů. Také vy se můžete s ostatními podělit o vaše osvědčené rady, tipy a vychytávky.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře