

Karbanátky z tresky se zeleninou
Suroviny 4 porce
- 500 g (filetů z) tresky
- 1/4 hlávky čínského zelí
- 1 velká mrkev
- 1 cibule
- 3 plátky toustového chleba a
- trochu mléka
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- petrželka
- trochu hladké mouky na obalení
- olej
Postup přípravy receptu
Plátky chleba nalámeme na kousky a zvlhčíme mlékem.
Filety umeleme, zelí nastrouháme nebo nasekáme nadrobno, mrkev nastrouháme a cibuli také nadrobno nasekáme.
Vše dáme do mísy, přidáme vejce a rozmočený toustový chléb, osolíme, ochutíme pepřem a nasekanou petrželkou.
Z hmoty tvoříme navlhčenou rukou placičky, obalíme je v hladké mouce a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Lehce je postříkáme olejem a pečeme ve středně rozehřáté troubě, až dostanou zlatavou barvu.
Karbanátky jsou voňavé a zelenina tam není skoro cítit.
Poznámka od kuchařky
Napadlo mě čínské zelí umlít spolu s rybou mlýnkem na maso. Nikomu to nedoporučuju. Po 10 minutách boje se zelím a mlýnkem byl výsledek jen skoro umletý prst :o). Zelí je lepší nakrouhat najemno na struhadle.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karbanátky z tresky se zeleninou
-
Těší mě, že se recept líbí, díky všem
-
joj to musí být dobrota
nádherné foto
-
Tak to rozhodně udělám - musí to být moc dobré a krásně to vypadá.
Bodík.
-
Karbanátky vypadají skvěle
.Líbí se mi,že se nesmaží v oleji,ale jen se pečou na papíře.Určitě vyzkouším
-
Jituško,já bych si na Tvých báječných karbošcích moc pochutnala