Jak si dopřát lahodnou vůni vanilkového lusku? S jeho přípravou vám poradí video
Vanilkový lusk je "čarovná" surovina, která pochází z popínavé orchideje s názvem vanilkovník plocholistý. Vanilka je jednou ze známých a často využívaných položek při cukrářských a pekařských počinech. Využít ji lze v nejrůznějších moučnících, dortech a cukroví i v krémech a náplních.
Pokud chcete dodat dokonalou vanilkovou chuť a vůni některému dezertu, můžete použít různá umělá vanilková aromata, ale díky využití přírodních produktů bude výsledek naprosto bezkonkurenční. Vanilkový lusk lze použít přímo k pečení a k přípravě nepečených dezertů, nebo z něj můžete nejprve vyrobit domácí vanilkový extrakt, který dále využijete.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vanilkový lusk v naší kuchyni
Jak rozříznout vanilkový lusk
Vanilkový lusk koupíte v obchodech s potravinami nebo na internetu. S jeho správným zpracováním vám pomůže náš videonávod. Vyzkoušejte si, že takto připravená vanilka pozvedne vaše vanilkové rohlíčky i další sladké dobroty na vyšší level.
- Vanilkový lusk vyjměte z obalu a položte na připravené prkýnko.
- Jeden konec lusku přidržte tak, aby byly obě části i po rozkrojení tímto kouskem spojené. Plynulým řezem rozdělte lusk na dvě části.
- Opět přidržte rukou lusk a tupou stranou nože z něj pevně, ale jemně vyškrábněte dužinu i se semínky.
- Dužinu se semínky odložte do připravené malé misky.
- Můžete jít připravovat voňavý dezert.
Komentáře