Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvor lékařský pochází z Indie nebo z Číny. Rostlina je vysoká 90 cm - používá se její oddenek nebo koření, které je z něj vyrobené. Má ostrou, výraznou chuť, která se uplatní v orientálních a asijských pokrmech.

Pro své pozitivní účinky je zázvor oblíbený jako přírodní lék při nevolnostech v těhotenství, při cestování, při nachlazení a žaludečních potížích nebo při problémech s cukrovkou. Jde o léčivý přípravek, který si můžeme sami připravit.

Jak připravit zázvorový likér

Na rozdíl od sirupu obsahuje zázvorový likér alkohol - většinou vodku:

Zázvor jemně nastrouháme a vložíme do sklenice se širokým hrdlem spolu s citrusy pokrájenými na tenká kolečka. Vodu s cukrem a kořením svaříme, necháme vychladnout a zalijeme jí zázvor. Sklenici převážeme celofánem a uložíme v chladu. Za 7–14 dní přecedíme likér přes plátýnko do láhví a uložíme.

Na přípravu zázvorového likéru se podívejme ve videu. Pokud máme doma jen zázvorový sirup, můžeme ho smíchat s menším množstvím vodky nebo rumu a dosáhneme podobného výsledku:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli