Zeleninová polévka s kapáním nás v zimě krásně zahřeje. Je rychlá a jednoduchá
Jednoduché zeleninové polévky uměly moc dobře vařit naše babičky. Příkladem je i tato rychlá polévka s kapáním, plná zeleniny a krásně voňavá. Kapání, které se podle videa naučíte, můžete využít i do jednoduchých vývarů.
Při chladném počasí jsme celí prokřehlí a potřebujeme se po příchodu domů zahřát. Jednoduchým řešením jsou různé zahřívací nápoje, ale také polévky, jejichž příprava je jen o trochu delší. Pokud použijeme mraženou zeleninu, kterou je dobré mít stále po ruce, budeme za chvilku plnit talíře kouřící polévkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zeleninová polévka s kapáním
Rychlých polévek je mnoho, ale tentokrát vás naučíme polévku, kterou rády vařily naše babičky. Je krásně barevná a plná zeleniny.
- Na 5 porcí budete potřebovat 1/2 menšího květáku, 2 brambory, 2 mrkve, 1/2 pórku, mražený hrášek, 2 lžíce másla, 2 rovné lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, mletý kmín, sůl, mletý pepř, 1 špetku majoránky, petrželku nebo pažitku na posypání. Kapání připravíte z 1 vajíčka, 1 lžíce vody, 2 lžic hladké mouky, sušeného libečku a špetky soli.
- Nejprve si připravte zeleninu - mrkev nastrouhejte nahrubo, ostatní zeleninu nakrájejte na kousky, česnek nasekejte.
- V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm mrkev, pórek a česnek. Podívejte se, jak správně restovat zeleninu.
- Tip: Místo másla můžete použít olej.
- Po chvíli přidejte mouku, zamíchejte a zalijte vodou.
- Jakmile polévka začne vařit, přisypte do hrnce ještě nakrájený květák a brambory.
- Polévku osolte a přisypte kmín, poté zeleninu a brambory vařte téměř do změknutí.
- Nyní už je čas přidat do polévky kapání. Všechny suroviny, které jsou na ně určené, smíchejte a vlijte do mikrotenového sáčku. Poté mu ustřihněte růžek a lijte z něj tenké proužky do polévky.
- Také do polévky přidejte mražený hrášek a vše už jen 3–5 minut dovařte.
- Na dochucení použijte sůl, pepř a majoránku.
- Na talířích polévku ozdobte nasekanými bylinkami.
Zeleninovou polévku s kapáním můžete uvařit podle následujícího videoreceptu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře