Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavářka - články, postupy a rady

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Fritátové nudle

Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem svítkové nudličky. Jsou to v základu palačinky z mléka, mouky a vejce, které se osmaží, a nakrájené na proužky se vkládají do horké polévky. Fritátové nudle jsou na rozdíl od celestýnských nudlí tenčí.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v našich kuchyních. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Z mouky, mléka, vejce, soli a muškátového oříšku připravíme těstíčko, z něj na pánvi usmažíme omeletu, a tu nakrájenou na proužky vkládáme do polévky.

Další témata

Další recepty

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více