Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání


Problémem není jen zhubnout, ale naučit se řídit a pochopit chemické pochody ve svém těle

www.kgdolu.estranky.cz

SOUTĚŽ O UCELENÝ REDUKČNÍ PROGRAM NA DVA MĚSÍCE S KONZULTACEMI EL.POŠTOU

Výživa člověka mne zajímala vždy, ale hlavní zájem o ni vyplynul bohužel z docela velkého přibrání za posledních 20let. Plíživě něco zůstalo po každém dítěti, něco přinesl věk a něco se usadilo jojo-efektem po mnoha nevydařených dietách a hladovkách. Stále ještě jsem ve 43 letech nechtěla zůstat tlustou matronou a omezit náplň svého života svými kg, vždyť jiný život nemám, chci být zdravá a veselá, prožívat s rodinou aktivní chvíle a pěkně se oblékat. To všechno mi letělo hlavou každý den a váha ukazovala šílených 94kg.
Tak někde musím začít, dala jsem si dohromady potřebnou dávku bílkovin, sacharidů a tuků na denní reprodukci těla mých rozměrů, přibližné aktivity související s mým povoláním, průměrné aktivity, které vykonává skoro každá žena pro běžný chod domácnosti. Na prostou reprodukci tělu dám a některé dny i polovinu na aktivity, musí mít vlákninu, vitamíny, bílkoviny, tuky vyberu raději nenasycené a nasycené omezím. Sacharidy vyberu raději dlouhé, tělo je bude mít rovnoměrně, ale nebudu přesahovat 170 g za den, kdybych je vynechala, nastal by po dietě prudký jojo-efekt.
Když se váha zastaví , musím si vyzkoušet několik variant a kombinací, aby se zase hnula a já to přežila ve zdraví, někdy bude potřeba i taková mírnější sacharidová vlnka ve výživě. Krásné, ale věřte, že vyzkoušet tohle vše v nejúčinnější variantě a vyjít u toho s tím, co se běžně dostane v obchodech, zvládat domácnost a zaměstnání , bylo docela zdlouhavé a pracné.
Moje nadšení postupně opadávalo, jak bývá u nás lidí běžné, až jsem jednoho dne nahlédla do novin a uviděla tam svoji fotku s panem starostou při oceňování pracovníků. To jsem nebyla já, ale nějaká tlustá bába s velkým zadkem a špeky i na zádech, to byl tedy šok. Fotografovi jsem vděčná, že se nesnažil mne zabrat nějak líp, aspoň mne realita bouchla do očí. Začala jsem znovu, základ jídelníčku byl hotový a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Prvních pěti kg si skoro nikdo nevšiml, jenom oblečení začalo plandat, deseti už si všimli, ale říkali si , že určitě hladovím a dlouho to nevydržím. Jenže já jsem tělo v jistém ohledu udržovala v iluzi nadbytku, aby neukládalo zásoby, bylo mi už z minulých diet jasné, že nejhorší ze všeho je nejíst. Tím si naprosto zpomalíte metabolizmus, organizmus přechází na šetřivý systém, protože nedostává dostatek energie. A tak kdykoli něco dostane, uloží si co nejvíc zásob do tuků. Potom se může stát, že i když sníte jen mrkev, tělo si z ní taky udělá zásoby, protože ví, že bude hladovět. Jestliže omezíte nevhodným způsobem stravu (je jedno, zda hladovíte, držíte dělenou stravu, nebo jíte pouze zeleninu a bílkoviny), přinese to pouze krátkodobý výsledek. Tyto diety jsou založeny na jednostranném omezení , se kterým je však spojen i úbytek živin, tělu chybí důležité látky. Jakmile tedy dietu skončíte (to bývá většinou z důvodu hladu, nervozity či ohrožení zdraví), tělo si okamžitě začne budovat "zásoby"a Vy znovu přibíráte, hledala jsem tedy způsob, který mi pomůže korigovat váhu nejen dolů, ale i udržovat.
Při patnácti kg dole jsem si koupila zatím jen na tržnici nové oblečení a poradila několika kolegyním a kamarádkám, co dělám, začaly hubnout také.
Přicházelo léto a já po 4 měsících měla dole 21kg, cvičila jsem jenom v leže na posílení stehen, zadku a břicha, ale mohla jsem najednou bez únavy dělat dlouhé procházky. Plavky mi byly velké, najednou jsem se i opálila a dovolila si v oblečení odvážnější kousky a barvy. No a dnes po 6 a půl měsících už dávno tělíčku dávám víc Kj , aby nehublo dál, mám 26 kg dole, lékař mi odebral část léků na vysoký krevní tlak a cukr z moče i krve někam zmizel již před třemi měsíci.
Nenosím kalhoty velikosti 52, ty nejnovější jsou 42. Když doma dělám pro své tři chlapáky něco vyloženě z vepřového nebo kačenu, udělám si odlehčenější variantu z kuřete, králíka nebo ryby.
Začala jsem chodit s kamarádkou na orientální tance, nebolí mne nohy , neotékají. Co dodat, je to mnohem lepší než dřív.  

Cvičení

Svatba

www.kgdolu.estranky.cz

 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více