

Perník
Suroviny
- 1/4 litru mléka
- rozinky
- 200 g cukru krupice
- 250 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 sáček prášku do perníku
- 70 g másla
- 3 lžíce medu
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
Máslo utřeme s cukrem, žloutky a medem do pěny. Postupně přidáváme směs mouky, kakaa a kypřícího prášku a přiléváme mléka. Z bílků ušleháme sníh a lehce ho vmícháme do těsta, nakonec přidáme rozinky.
Těsto vlijeme na vymazanou a vysypanou formu a mírně pečeme kolem 40 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Perník
-
Právě jsem dopekla a vypadá fantasticky, ještě ho poleju čokoládou a těším se na snídani!
-
luckaG: Ano, hrozinky nebo také rozinky, vznikající sušením hroznů, se do perníku úžasně hodí!!!
-
Recept super, ale hrozinky??? No tááááák :)
-
Díky za skvělý recept, perník je jako peříčko
-
výborný recept, navrch potřít kyselejší marmeládou a polít citronovou polevou
-
vynikající perník, díky za skvělý recept!
-
Super recept chutna vyborne.Misto rozinek jsme dali strouhany jabka a uplne super a vrch jsme polili cokoladou a proste fakt moc dobry!!!
-
Ještě je výborné perník prokrojit a promarat marmeládou a zase přiklopit