Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelníček Sarah Ferguson: Exmanželka britského prince Andrewa miluje makrelu a ujíždí na ovocných bonbónech
Zdroj: Wikimedia Commons, GuitarStrummer56 - IMG_0515 Uploaded by Tabercil, CC BY 2.0

Deset let byla manželkou prince Andrewa. S proslulým průšvihářem britské královské rodiny zůstala sympatická zrzka Fergie (přezdívka Sarah Fergusonové) i po rozvodu v dobrých vztazích, společně vychovali dvě dcery a stále bydlí ve stejném domě. Pozornost na sebe Sarah často upoutávala nadváhou, kterou se jí ale podařilo shodit.

Nic lidského jí není cizí

Britové ji mají rádi, protože bývala manželka prince Andrewa má široké srdce a s energií sobě vlastní se věnuje charitě, především pomáhá ohroženým dětem. Proto jí drželi palce, když bojovala s rakovinou prsu, a drží je pevně i teď, kdy se objevily informace o zhoubném nádoru na pokožce.

Sarah proslula mimo jiné i tím, že nic lidského jí nikdy nebylo cizí. Pomineme-li milostné avantýry, které byly vítaným soustem pro bulvár, vždycky milovala dobré jídlo. Její postava neměla tak úplně parametry modelky a samozřejmě se v médiích často propírala.

Duchess of York aneb Duchess of Pork

Byly doby, kdy ručička na váze ukazovala Fergie téměř sto kilogramů a jízliví novináři ji označovali jako Duchess of Pork, Její oficiální titul je Vévodkyně z Yorku, Duchess of York, a od toho byl jen krůček zaměnit York za dobře se rýmující „Pork“ (tedy v angličtině „prase“).

Fergie vždycky ráda jedla a nijak se neomezovala. Podle svých slov neumí vůbec vařit, protože na to prý nemá trpělivost. Nikdy to ani nepotřebovala, vyrostla ve velmi zámožné rodině se šlechtickými předky. Sarah od dětství bojovala s váhou a přejídáním řešila problémy.

 

Mluvčí společnosti pomáhající s udržením váhy

Život je někdy jeden velký paradox. Koho by napadlo, že vévodkyně s korpulentní postavou se stane tváří a mluvčí společnosti Weight Watchers? Právě za pomoci této firmy Fergie výrazně zhubla a dnes čtyřiašedesátileté ženě by postavu mohla závidět i kdejaká třicítka.

A co vévodkyně jí? V pořadu Good Morning America prozradila, že nikdy nevynechává snídani. K rannímu šálku čaje si s chutí dá sendvič z celozrnného chleba s vejcem a sýrem a k tomu mandarinku.

Poradila ženám, které čeká pracovní snídaně, aby si objednaly malou misku ovocného salátu nebo si daly jen čtvrtinovou porci snídaně a co nejvíc raději popíjely čaj nebo vodu.

Makrela v poledne, čokoláda nikdy

Sarah doporučuje zaměstnaným ženám, aby měly z domova přichystaný sendvič, který si mohou dát k obědu. Alespoň tak to řeší ona. A pokud v poledne zůstává v rezidenci Royal Lodge, kterou sdílí s exmanželem, v poledne má ráda kuře nebo rybu.

Mladší dcera Eugenie v rozhovoru pro magazín Town&Country prozradila, že její matka má z ryb nejraději makrely a že vůbec nejí čokoládu, protože jí nechutná. Raději si dá citronový koláč, to je to jediné, co umí upéct.

Bez večeře Sarah spát nejde, ale podle svých slov se nepřejídá. Ráda si pak dobřeje sklenku burgunského. A pokud si chce zamlsat, ovocným bonbónům Skittles nikdy neodolá.

Doufejme, že se Sarah brzy uzdraví a bude si dál užívat života plnými doušky.

Náš tip: Vévodkyně z Yorku by si určitě pochutnala i na grilované makrele podle našeho videoreceptu:

Zdroje informací:

abcnews.go.com: Sarah Ferguson's Top 5 Stay-Slim Tips

pagesix.com: Sarah Ferguson dishes on a day in the life of a royal

hellomagazine.com: The Duchess of York hates this one sweet treat

express.co.uk: Fergie has 'weird' food preferences - but has started baking 'for first time in 30 years'

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více