Pečeme s Ivou: Nadýchaná letní bublanina je plná svěžího čerstvého ovoce. Pokaždé trochu jiná, jinak barevná, ale vždy výborná! Iva Trhoňová
Recept, který ohromil internet: Na výborné lehké koblížky postačí mouka, jogurt, máslo a horkovzdušná fritéza
Historie zemědělství: Lidé v pravěku vědomě pěstovali nejprve ječmen a rýži. Když vyhubili mamuty, začali chovat hospodářská zvířata 3. 6. 2023 Markéta Vavřinová
Zpěvačka Tina Turner jedla jen dvakrát denně, milovala chleba s máslem a pekla vláčné mrkvové řezy s ananasem 26. 5. 2023 Markéta Vavřinová
Historie závodních jídelen: Podle pamětníků stál oběd 4 až 5 Kčs, výběr jídla se razítkoval den dopředu a UHO byla pořád 26. 5. 2023 Markéta Vavřinová
Královské chutě: Český král Jan Lucemburský miloval francouzskou kuchyni, ale dopřával si i vařeného bobra se sladkou omáčkou 20. 5. 2023 Markéta Vavřinová
Připadám si jako přežraný hroznýš, říkal Karel Čapek po obědě v české hospodě. Jeho oblíbeným jídlem byly palačinky se špenátem 19. 5. 2023 Markéta Vavřinová
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové 14. 5. 2023 Markéta Vavřinová
Královské chutě: Princezna Charlotte má ráda pálivé kari, olivy ke svačině a s maminkou Kate peče tuhle pizzu 13. 5. 2023 Markéta Vavřinová
Jak se jedlo v době renesance? V podzámčí kaše, na zámku pečení tetřevi i veverky, sladké dobroty a „jelen z vola“ 13. 5. 2023 Markéta Vavřinová
Historie na talíři: Nespravedlivé rozdělení potravin ve starém Římě. Muži mívali pestřejší stravu než ženy, dopřávali si i kachny a ryby 6. 5. 2023 Markéta Vavřinová
Někdo to rád ostré: Putování pálivé papriky napříč kontinenty. Pěstovali ji už Aztékové, dnes vsaďte na tu maďarskou 6. 5. 2023 Markéta Vavřinová
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč 5. 5. 2023 Markéta Vavřinová
Historie na talíři: Palačinky i jiné placky dříve bývaly jídlem chudých. Dnes ty nejlahodnější připravíte ze zakysané smetany 2. 5. 2023 Markéta Vavřinová
Jídelní rozmary slavných: Andy Warhol miloval chleba s marmeládou a neuvěřitelných dvacet let jedl k obědu rajčatovou polévku 22. 4. 2023 Markéta Vavřinová
Jídelníček na zámořských lodích 19. století: Při čtení se sbíhají chutě! Podávaly se lívanečky, smažený platýz, šampaňské i zmrzlina 21. 4. 2023 Markéta Vavřinová
Etiketa na talíři v historii: Vidličky se nelíbily církvi, na návštěvy si lidé nosili vlastní nože a lžíce a muži krájeli jídlo dámám 16. 4. 2023 Markéta Vavřinová
Královské chutě: Jindřich VIII. byl gurmán, na zámku měl 18 kuchyní a tyhle lahůdky pro něj připravovalo na 200 kuchařů! 15. 4. 2023 Markéta Vavřinová
Jídelní rozmary slavných: Mistr hororů Alfred Hitchcock měl fóbii z vajec, hosty děsil modrým jídlem a miloval tenhle slaný koláč 14. 4. 2023 Markéta Vavřinová
Historie na talíři: Stavitelé Stonehenge si pochutnávali na mase a měli ingredience na přípravu jednoduchého „cheeseburgeru“ 26. 3. 2023 Markéta Vavřinová
Historie masožroutství v dějinách lidstva: V antice "frčel" nadívaný plch, ve středověku veverky a v renesanci dušený ocas z bobra 24. 3. 2023 Markéta Vavřinová
„Paleo“ dieta v praxi: Neandrtálci lovili pravěké slony, maso opékali na ohni a jedli placky ze semen 19. 3. 2023 Markéta Vavřinová