Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejen obyvatele britského království zasáhla informace, že nejoblíbenější členka královské rodiny je v nemocnici. Princezna Kate se 16. ledna podrobila blíže nespecifikované operaci břicha. Na prestižní londýnské klinice je o ni samozřejmě vskutku královsky postaráno a to včetně jídelníčku.

Princezna Kate v nemocnici

Princezna Kate, věčně usměvavá maminka tří princátek, zůstane zřejmě minimálně do konce ledna v péči lékařů soukromé londýnské kliniky The London Clinic. Ta byla založena v roce 1932 a má pověst špičkové nemocnice – a to po všech stránkách.

Kromě vynikajících lékařů a nejmodernějšího medicínského zázemí, je tak trochu i „privátní“ nemocnicí královské rodiny. Tamním lékařům důvěřovali už princezna Margaret, sestra královny Alžběty II., i královnin manžel princ Filip.

A není divu, královská rodina zde má královský standard. V nemocnici The London Clinic je každý pokoj vybaven klimatizací a vlastní koupelnou s luxusními produkty zdarma. V pokoji může princezna Kate, pokud jí to zdravotní stav dovolí, sledovat televizi, poslouchat rádio a telefonovat.

Na celé klinice je k dispozici i WiFi, a proto může vévodkyně uskutečňovat také videohovory se svými třemi dětmi. To je docela důležité, jelikož zde mají děti přístup zapovězen. Ačkoliv, pro královskou rodinu lze zřejmě vyjednat výjimky. 

Vybrané pětihvězdičkové lahůdky

S perfektní lékařskou péčí jde ruku v ruce také ta ošetřovatelská, kdy tu má každý k dispozici osobního asistenta, tzv. concierge. Pozadu nezůstává ani jídelníček pro pacienty, který by směle mohl konkurovat i menu pětihvězdičkových hotelů.

Stravovací tým The London Clinic zohledňuje potřeby i osobní preference každého hospitalizovaného klienta. Nutriční specialisté dohlížejí, aby pacienti dostávali jídlo na míru, a to samozřejmě s ohledem na jejich konkrétní zdravotní problémy. 

Všechna jídla jsou zde připravována z čerstvých produktů, a pokud je to možné, tým preferuje nákup lokálních surovin. Maso pořizují na známém Smithfield Market, ryby pocházejí z cornwallských lodí a kuchaři spolupracují také s místními biofarmami. Na vše dohlíží v odborných kruzích oceňovaný šéfkuchař.

Jakmile se bude Kate cítit lépe, bude si moci zajít i od místní nemocniční kavárny, kde se podávají sendviče od společnosti Soho Sandwich Company a výběr chutného pečiva z řemeslné pekárny Paul Rhodes.

Přísná dieta a tekutá strava?

Kate je proslulá dodržováním zdravé životosprávy. Její krásná štíhlá postava není zadarmo. Není tajemstvím, že den začíná zdravým smoothies, v poledne jí stačí bezmasé jídlo, a pokud to povinnosti dovolí, večer většinou vaří své rodince večeři.

Teď ovšem bude muset  jídelníček přizpůsobovat operaci a k běžnému stylu stravování se vracet postupně. Ačkoli konkrétní zdravotní problém královská rodina nespecifikovala, termín „operace břicha“ obvykle znamená, že normální jídlo si pacient ještě nějakou dobu nedá.

Po operacích břicha se podle odborného magazínu healthline.com doporučuje nejprve tekutá strava. V praxi to znamená podávání bujónů a dalších výživných polévek včetně krémových zeleninových. Džusy, čaje i další nápoje by měly být obohaceny o potřebné vitaminy a minerály. 

Fanouškům manželky budoucího britského krále nezbývá než držet palce, aby rekonvalescence proběhla dobře a aby se princezna Kate mohla zase brzy vrátit ke svým dětem.

Náš tip: Princezna by si teď mohla dát i dýňovou polévku podle našeho videoreceptu:

Zdroje informací: 

entertainmentdaily.com: Own concierge service; famous patients; lavish food: Inside the London Clinic hospital where the Princess of Wales is staying

healthline.com: What You Need to Know About a Full Liquid Diet

thelondonclinic.co.uk: About The London Clinic
www.mirror.co.uk: Inside the luxurious private London hospital where Kate Middleton is being treated after surgery

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více