

Makrela s rajčaty a bramborami
Suroviny 1 porce
- 1 makrela
- 2 brambory
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
- čerstvá bazalka
- citronová šťáva
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit cca na pět minut. Zcedíme je a necháme zchladnout. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme stroužky česneku, brambory, orestujeme je a vmícháme rozmarýn a bazalku.
Pečící papír mírně navlhčíme, položíme na něj osolenou a opepřenou rybu, zakápneme ji citronem a obložíme ji upravenými bramborami včetně bylinek a nakrájenými rajčaty. Papír po stranách zahneme a uděláme balíček.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° cca 20 minut, potom balíček otevřeme a pečeme dozlatova zhruba dalších 5 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Makrela s rajčaty a bramborami
-
Já se schovávám pod slunečníkem a tady je zatím taková krása
Já osobně dávám přednost makrele před mořským vlkem, mám jí raději. Krásné foto
-
Jé,Maruško,já jsem si původně myslela,že tu dobrůtku máš z uzené makrely
Máš to moc mňamkovní
-
nádhera
-
Děkuju, snad někdo vyzkouší, budu se těšit
-
Mňam
, makrelu máme rádi, vyzkouším tvůj recept co nevidět, vypadá skutečně nádherně
. Posílám 7. bodík
-
Moc pěkně povedená rybička
-
Mňam
-
Maruš, ta makrela vypadá jak uzená!!
-
Krásná zlatá makrela
-
Děkuju vám
Mám ráda jednoduché recepty a italská kuchyně to splňuje bez výhrad a taky mě baví čerstvé bylinky, v létě jsou nejlepší -
Zjistila jsem, že makrelu jsem neměla už strááášně dlouho
, budu to muset napravit..tahle úprava se mi moc líbí, ryba si žádá jednoduchost
-
maris: Dnes jsi msla italsky den? Moc povedena rybicka.