Sladkokyselá ryba

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Ryby 14 názorů

Suroviny

2 filety ryby ( štikozubec, treska, pangas ...)
1/2 žluté papriky
1/2 červené papriky
2 jarní cibulky
1 mrkev
2 polévkové lžíce kompotovaného ananasu nebo čerstvého pokrájeného ananasu
1 stroužek česneku
sůl
olej
Na marinádu ( omáčku):
4 polévkové lžíce sójové omáčky
3 polévkové lžíce bílého vinného octa
1 polévková lžíce pálivé papriky nebo sladké chilli omáčky ( podle chuti)
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce hnědého cukru
Na obalení ryby:
škrob
bílek
troška ledové vody
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku zahřejeme všechny uvedené ingredience na marinádu a rozmícháme do hladka. Odstavíme.

  2. Rybu osušíme, osolíme a vložíme na 10 minut do marinády.

  3. Poté ji vyjmeme, obalíme ve škrobu a protáhneme bílkem vyšlehaným s troškou ledové vody. Ihned vkládáme do větší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme do zlatova.

  4. Vyndáme rybu, slijeme většinu oleje a na zbytek dáme pokrájenou zeleninu, kterou restujeme cca 5-7 minut, aby zůstala křupavá.

  5. Nakonec vlijeme marinádu, prohřejeme a podáváme k rybě s rýží.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sladkokyselá ryba

Tématické fráze: sladkokyselá ryba ryba ve sladkokysele omačce recepty na rybu recept ryby ryba v bílku 27303 sladkokyselé ryby ryba na medu recepty ryba ryby v oleji recept ryba recepty ryba na ananasu treska na sladkoo ryba sladkokysela sladkokyselý na ryby ryba ve sladkokysele ryby file na rajčatech ryba liu recept na rybu recept ryby v oleji

Zapomněl/a jsem heslo