Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět nejoblíbenějších jídel britské královské rodiny: Princ William miluje sushi, Kate pro změnu neodolá indickému karí
Zdroj: Profimedia

Finanční situace jim umožňuje najímat ty nejlepší kuchaře, kteří splní každé jejich přání a připraví špičkové lahůdky. Členové britské královské rodiny jsou však ve výběru jídla většinou překvapivě skromní.

1. Král Karel III: Jehněčí s rizotem z bio lesních hub

Jestliže jsme v úvodu předeslali, že britská královská rodina je ve výběru jídla skromná, král Karel III. toto tvrzení trochu nabourává. Nevyžaduje žádné luxusní speciality, maso občas vynechává, ale doslova ujíždí na „bio“

Podle jeho bývalého osobního šéfkuchaře Darrena McGradyho je jedním z králových oblíbených jídel jehněčí maso s rizotem z lesních hub. Použité houby musí být bio a být nasbírané na králových pozemcích. Když je král skotském zámku Balmoral, nemá problém jít s kuchaři a ukázat jim, kde najít ty nejlepší houby. A asi není třeba dodávat, že jehněčí pečínka musí být ze zvířete z ekologického chovu.

2. Královna Camilla: Fazole v konzervě na toastu

Manželka krále Karla III. Camilla sice vyrostla v rodině, která si mohla dovolit personál, ona ale nikdy neměla problém uvařit svým dětem. Pravda je, že ona sama se ovšem za žádnou extra kuchařku nepovažuje. S Karlem III. sdílí zájem o zahradničení a pěstování ovoce a zeleniny v bio kvalitě. 

Pokud jde o jídlo, není Camilla nijak náročná. S chutí si dá britskou klasiku, fazole zapečené v rajčatové omáčce. Ovšem fazole musí být z plechovky a mít značku Heinz. Camilla je zásadně konzumuje na toustu.

3. Princ William: Sushi

A co má a nemá rád na talíři následník britského princ William? Pokud jde stravovací návyky, spolu s manželkou Kate dávají přednost zdravé stravě a vedou k ní své tři děti. Budoucí král Velké Británie nemá moc rád pálivá jídla. Čemu však neodolá, to je sushi. 

Ačkoli mořské plody a korýši patří mezi potraviny, které jsou v královské rodině zakázány (nebo spíš se nedoporučují) kvůli případné otravě, William tato pravidla občas poruší. Když během návštěvy Japonska dostal manželský pár jako dárek krabičku sushi, měl princ nelíčenou radost. 

4. Princezna Kate: Indické kari

Kate, vévodkyně z Cambridge a princezna z Walesu, je v současné době nejoblíbenější členkou britské královské rodiny. Skladba jejího jídelníčku je populárním tématem médií. Kate je známá tím, že maso moc nemusí a že často dává přednost vegetariánské stravě.

Jedním z jejích oblíbených jídel je pikantní kari na indický způsob, na které si obzvlášť potrpěla v těhotenství. Jde o různé druhy na malé kousky nakrájeného masa, ryby nebo zeleniny, podávané v husté omáčce. Kate tento pokrm příležitostně ráda vaří pro svou rodinu. I když podle jejích slov je těžké připravit něco, co by chutnalo všem. 

5. Princ George: Špagety carbonara

Teprve desetiletý syn prince Williama a princezny Kate si zřejmě ještě hodně dlouho počká, než usedne na královský trůn. Zdá se, že to ale jednou bude král s vytříbeným vkusem k jídlu. Už jako šesti či sedmiletý chlapec George nijak nevyžadoval oblíbená „dětská“ jídla typu pizza, hranolky nebo makarony se sýrem. Mnohem raději jedl a jí italské špagety carbonara, do nichž patří slanina, vejce, sýr, olivový olej a čerstvě mletý pepř. Kdypak asi princátko přejde od těstovin ke steakům?

Náš tip: Podle našeho videoreceptu si můžete připravit pravé italské špagety cabonara, které tak chutnají malému princi.

Zdroje informací:

thedailymeal.com: 13 Meals The Royals Loved To Eat

delish.com: The Royal Chef Walked Us Through Prince Charles's Very Favorite Recipe

mashed.com: What Kate Middleton Really Eats In A Day

mashed.com: Prince George's Favorite Meal Is Not What You'd Expect

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více