Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové těsto si s tvarohovou náplní perfektně rozumí.
Zdroj: Toprecepty

Listové těsto patří mezi základní suroviny, které by v lednici neměly chybět. Nabízí široké možnosti využití a přitom šetří čas i peníze. Díky tomu si i ti, kdo nemají chuť nebo prostor na složité pečení, mohou snadno připravit domácí moučník, který voní jako z cukrárny. Typickým příkladem jsou šátečky s tvarohovou náplníé.

Těsto s výhodami

Kupované listové těsto má zásadní výhodu v tom, že se s ním nemusíte pracně zadělávat ani ho nechávat dlouze odpočívat v chladu. Je připravené k okamžitému použití, stačí ho jen vyndat z obalu a rozvinout.

To ocení hlavně ti, kteří potřebují rychle připravit pohoštění nebo dezert na poslední chvíli. Díky předem vyválené podobě odpadá i nutnost podsypávání mouky a následného úklidu, což celý proces pečení výrazně zkracuje.

Chutný „vnitřek“

Tvarohová náplň je dalším důvodem, proč jsou tyto šátečky tak oblíbené. Základ tvoří běžně dostupné suroviny – tvaroh, žloutek, cukr a rozinky. Nic z těchto položek není drahé, přesto dohromady vytvářejí jemnou chuť, která se výborně doplňuje s křehkým listovým těstem.

Kdo chce, může tvaroh ochutit citronovou kůrou nebo kapkou rumu, ale i bez těchto doplňků má náplň dostatek chuti. Celkově jde o recept, který spojuje jednoduchost s dostupností. 

Rychlá příprava

Příprava samotných šátečků je rychlá a přehledná. Plát těsta se rozkrájí na čtverce, doprostřed se vloží lžička náplně a těsto se přehne do tvaru trojúhelníku. Po krátkém upečení v troubě získají šátečky zlatavou barvu a křehkou strukturu. Nejlépe chutnají ještě vlažné, když cukr na povrchu lehce „taje“.

Šátečky z listového těsta plněné tvarohem

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli