Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečeme s Kamilou: Čokoládové rohlíčky s krajkou voní skořicí a s krémem chutnají božsky
Zdroj: se souhlasem Kamily Nývltové, koláž Toprecepty

Příprava na Vánoce je v plném proudu, a tak si dnes upečeme křehké krajkové rohlíčky podle receptu od zpěvačky a nadšené pekařky Kamily Nývltové. Rohlíčky s krajkou se budou na svátečním stole krásně vyjímat, a přitom jsou na přípravu velice snadné.

Kamiliny ódy v kuchyni

Zpěvačka Kamila Nývltová je stejně tak zapálená do zpívání jako do pečení. I proto vytvořila před pár lety svou vlastní značku Na plech s Kamilou a napsala už dvě kuchařské knihy. Ta druhá s názvem Vánoční pečení byla pokřtěna loni a je zaměřená na období od svatého Martina až po masopust.

Právě z této knížky vám nyní nabízíme recept na rohlíčky s krajkou. Krajkou Kamila myslí lahodný krém z mascarpone a šlehačky, který, když se pomocí ozdobné špičky nastříká do upečených korpusů, vypadá právě jako krajka. Rohlíčky na závěr dozdobí lehké pocukrování. Na sváteční stůl tak budou jak stvořené. 

Korpusy si můžete upéct už teď, naplnit krémem je doporučujeme asi den před podáváním. Naplněné rohlíčky spotřebujte do dvou až tří dnů. Vyplatí se krém dělat po menších částech. Případně můžete do rohlíčků využít trvanlivější univerzální krém do cukroví podle našeho léty prověřeného receptu. 

Rohlíčky podle Kamily  

Chcete-li si upéct rohlíčky podle receptu sólistky Hudebního divadla Karlín a Divadla Broadway, která zazářila i v muzikálech Dracula či Angelika, stačí vám jen trochu času, pár běžných surovin a zdobicí sáček. 
Na rohlíčky podle Kamily Nývltové budete potřebovat: Na těsto: 350 g hladké mouky, 210 g moučkového cukru, 140 g mletých vlašských ořechů, 30 g kakaa, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice, špetku mletého hřebíčku, 240 g másla a 1 vejce. Na krém: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone a 1 lžíci moučkového cukru. 

Jak na to:

  1. Ze všech surovin vypracujte těsto a rovnou je po částech vmačkávejte do formiček na rohlíčky. Naplněné formičky pak dejte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 165 °C asi 15 minut. 
  2. Po vytažení z trouby nechte rohlíčky krátce zchladnout a pak je vyklopte. Nechte je zcela vychladnout a pak je uložte do chladu do druhého dne. 
  3. Na krém prošlehejte smetanu, mascarpone a cukr nejdříve na malé otáčky a postupně rychlost zvyšte a šlehejte, dokud nevznikne tuhý krém. 
  4. Krémem naplňte zdobicí sáček s ozdobnou špičkou, která vytvoří krajku, a stříkejte na rohlíček. Druhým rohlíčkem pak ten první přiklopte a pokud chcete, zlehka pocukrujte. 

Další díly našeho seriálu Pečeme s Kamilou najdete na tomto odkazu

Něco navíc: Seriál Pečeme s Kamilou vzniká ve spolupráci s muzikálovou herečkou a zpěvačkou Kamilou Nývltovou, autorkou dvou kuchařských knih a instagramového profilu Na plech s Kamilou, kde najdete další zajímavé recepty a tipy na pečení. 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli