Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 5 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, před 10 hodinami
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Dobry den, za chvili bude u Vas svitat U nas byla podobna…“ hazel, před 4 hodinami
„tara23: díky, Věruš. Klidně bych ti jeden podala. Bylo…“ MarcelaPa, před 10 hodinami
„Zdravím, na podzim k nám přibyde nový člen rodiny a já…“ Sabule77, před 10 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na nejlepší slovenské halušky: Tohle si při přípravě pohlídejte, pak budou dokonalé
Češi v zahraničí: V Egyptě ochutnejte koshari nebo ful a domů si přivezte ibiškový čaj, vzkazují Pavel a Filip z Hurghady
Bramborové mléko: Nejnovější hit mezi rostlinnými mléky se hodí do vaření i do kávy, připravit ho podle našeho receptu je snadné
6. 7. 2013 13:28
Pozri na naše knedlíky :
http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedli...
Knedlíky musia byť ľahké, nadýchané.
Rovnako robíme aj buchty na pare :
http://www.toprecepty.cz/recept/3223-buchty-na-par...
Neboj sa toho, ak raz urobíš, inak robiť nebudeš
6. 7. 2013 10:09
7. 3. 2011 23:15
Je to jednoduché, stačí větší hrnec o průměru požadované délky knedlíku. Na dno hrnce dám otočenou plechovku (6 cm) dnem nahoru a do té plechovky udělám otvírákem několik otvorů, aby se plechovka nepohybovala. Na tu plechovku dám pařák. Do hrnce dám vodu tak, aby nebyl pařák ve vodě. Přiklopím pokličkou a čekám až se začne vařit voda. Když voda vaří vezmu utěrku, kterou používám pouze na knedlíky a namočím jí ve studené vodě. Je to důležité, ten knedlík se na utěrku nepřilepí. Do studené mokré utěrky vložím dvě šišky vykynutých knedlíků a utěrku přes knedlíky přehnu. Vložím do hrnce tak, aby mi oba konce utěrky vyčnívaly z hrnce na ucha hrnce. Po výše uvedeném čase, odklopím pokličku, knedlíky vyjmu z hrnce v té utěrce (pozor na opaření) vyklopím a nití rozkrájím. Pokud vařím další várku, musí se utěrka znovu namočit ve studené vodě.
Všechny knedlíky takto uvařené nejsou mokré a vypadají dobře.
Předchozí 1 2