

Zapečená kuřecí prsa se šunkou a sýrem
Suroviny 4 porce
- 3 kuřecí prsa (dle porcí)
- 1 smetana
- 1 vajíčko
- 10-15 dkg Eidamu
- 4 plátky šunky
- 1 cibule
- 1 rajče
- 1/2 čerstvé papriky
- trošku hladké mouky
- sůl
- pepř
- grilovací koření
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme koření (např. grilovací), zaprášíme hladkou moukou a osmahneme na pánvi na másle, popř. trošce oleje dozlatova.
Připravíme si zapékací misku, vymažeme ji máslem, vložíme osmažené prsa, nakrájíme papriku, rajče a cibuli a přidáme do misky. Na prsa položíme plátky šunky a vložíme do trouby.
Postupně přidáváme vodu, aby se ze zeleniny a masa pustila šťáva a asi po 25-30 minutách směs polijeme smetanou smíchanou s vajíčkem a posypeme nastrouhaným sýrem. Necháme zapéct asi ještě 20-30 minut.
Poznámka od kuchařky
Tip: výborné je ještě dát na masovou směs volské oko:)
Jako příloha jsou vhodné brambory:)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečená kuřecí prsa se šunkou a sýrem
-
Tak udelala jsem tento recept.Uvidim jak bude chutnat.Ale vypada lakave co myslite???A verte nemam rodinu a nevarim skoro vubec.Jsem casto sama.Tentokrat jsem to zkusila pro sebe a pritele.Rizky nas omrzely.
-
Velká dobrota, jen jsem nepolévala smetanou
-
Děkuji vám
já obvykle taky fotím, pokud vím, že bych to chtěla zveřejnit
) ale měla jsem maso nevěděla co s tím, a nenapadlo mě, že z toho vyjde taková dobrá ňamka a budu to dávat na internet:) tak příště se polepším..
děkuji moc Eliza za fotky -
Eliza: No, já jsem si tak párou už jeden foťák skoro zničila, ale přesto se snažím fotopostup fotit
. Mnohým to pomáhá
-
Jana Remkova:
To jo, já to obvykle také oceňuji, ale někdy na to při vaření není čas nebo prostor...nebo moc upatlané, mastné ruce, kouřící polotovar, který by zničil objektiv, padající předměty nebo jiné okolnosti...
A nebo si na to člověk prostě nevzpomene - nebo nemá myšlenky..
-
Moc se mi líbí jídlo i fotopostup. To oceňuji víc, než několik fotek z různých úhlů.
-
-
Děkuji za recept a posílám fotografie z realizace. Masíčko je šťavnaté a vůbec vše je moc dobré. Místo eidamu jsem použila čedar, který mám na zapékání nejraději a přihodila jsem brambory, protože jsem líná, zvlášť v takových pařácích jako dnes...
-
Pekny recept.