Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ janatka, před 44 minutami
„Přání a gratulace“ mtvrdikova, před 52 minutami
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
Poslední příspěvky
„Hezký pátek. Peču https://www.toprecepty.cz/recept/66172…“ janatka, před 44 minutami
„Moc Vám všem děkuji za přání k narozeninám“ mtvrdikova, před 52 minutami
„Hezký den, u nás dnes Marinované kuřecí prsa na pomerančích…“ tara23, před 2 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 3 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 21 hodinami
16. 6. 2018 22:54
16. 6. 2018 19:14
16. 6. 2018 16:37
16. 6. 2018 15:33
magdalenka: dělám je hodně malinkaté, takže cca 100 ks. A 5 dávek - to je jen z 1/2 kg mouky !!!! Podle mne je to jedno z nejrychlejších cukroví. Žádně vyvalování a vykrajování, žádné plnění formiček, .....
16. 6. 2018 10:47
16. 6. 2018 09:18
16. 6. 2018 00:45
Rohlíčky dělám docela ráda, ale nenávidím to obalování v cukru, takže odmítám dělat najednou víc než 1 dávku (ze 100 g mouky) na 1 plech a peču s nějakým dalším cukrovím. Obvykle dělám 5 dávek. Když je pečení takto rozdělené po troškách, tak je to hned hotové, dřív, než mne to přestane bavit.
Těsto mám takové, že se nesmí nechat odležet do druhého dne, jinak příliš ztuhne, drolí se a vůbec se s ním nedá pracovat. Obvykle hned po zadělání těsta tvaruji rohlíčky, jen někdy se mi stane, že vlivem tepla je těsto příliš měkké a lepí se - potom ho dám na chvíli do ledničky, aby mírně ztuhlo. Potom jak ten pekař z těsta uštipuji kousky, v dlani uválím kuličku, z ní váleček a vytvaruji přímo na plechu.
https://www.toprecepty.cz/recept/16430-vanilkove-r...
21. 12. 2017 16:12
Hezké Vánoce a do nového roku kapku štěstí a moře zdraví Vám všem přeje Pavla z Olomouce
25.12.-345.jpg
15. 12. 2017 10:15
14. 12. 2017 20:19
14. 12. 2017 20:17
14. 12. 2017 13:12
Máte pravdu, možná těsto bylo ještě dost tuhé. Udělám hada a nakrájím si kousky, které na válku růčo vyvaluji a ještě na ty konce přitlačím, aby byly užší. Mám starý recept po mamce a dělám je každý rok, jen letos jsem myslela, že těsto poletí z okna. Zkusím příště přidat ještě kousek másla.
14. 12. 2017 11:00
14. 12. 2017 00:59
14. 12. 2017 00:37
Ne, neválečkuji, ale uždibuji kousky.
Včera jsem pekl: 250 máslo, 300 hladká, 138 oř., 62 cukr (většinou mám recepty přepočítané na kostku másla)
Rohlíčky dělám přes masomlýnek - především se mi ty střapaté víc líbí a je to 2x rychlejší a lépe na nich drží cukr
Pí. casinová raději ty šoulané: uždibnu kousek (ano, těsto z lednice se drolí), mezi dlaněmi vytvořím kuličku (těsto už měkne a nedrolí se) pak v dlaních váleček, šup na plech a vytvarovat.
(na desce vyvaluji v jádrovinách tyto neklasické:https://www.toprecepty.cz/recept/54721-mandlove-ro... ale ty se nedrolí, spíše se lepí na dlaně
1 2 Další