

Fenyklová polévka z Avignonu
Suroviny 4 porce
- 2 fenykly
- 3 brambory
- 1 stroužek česneku
- 100 ml smetany
- zeleninový vývar
- 1 nakyslé zelené jablko
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
Fenykl očistíme a lístky dáme stranou, zbytek pokrájíme na menší kousky, brambory oloupeme a pokrájíme na malé kostky.
Vývar přivedeme k varu, vložíme zeleninu a vaříme doměkka.
Polévku rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem a na závěr zjemníme smetanou a vmícháme jemně nastrouhané jablko.
Na talířích posypeme lístky fenyklu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Speciality z celého světa, mírně upraveno
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fenyklová polévka z Avignonu
-
Jenom pět bodů? To se musí hned napravit
Moc hezký recept, určitě vyzkouším
-
marki87: to mě moc těší, děkuju
-
Prve jsem k té polévce byla skeptická, nezvyklá kombinace. Ale vyzkoušela jsem a je moc dobrá a svěží. Chutnala i mé 1,5 roku staré dcerce i manželovi, což už něco znamená
-
musim rict ze sem se fenyklu bala ale jako tahle polivka je uuuplne luxusni...sem schopna snist cely hrnec sama...fakt mnamka...diky...
-
Coolich: díky za vyzkoušení a mám radost, že chutnala nejen partnerce, ale zprostředkovaně i Barborce
30 Kč za kilo je krásná cena a určitě bych koupila stejně jako Ty, ne-li víc -
maris: a musel jsem ji uvařit tento víkend znovu, to je fakt výbornej recept...a navíc měli minulý týden nádherný fenykl jen za 30 Kč/kg, no nekup 2 kila
dobrej aj jen tak nasyrovo, a navíc podle babských i jiných rad určitě velice prospívá mé partnerce, bo kojí naši skoro šestitýdenní Barborku
-
Coolich: mám velkou radost, že jsi vyzkoušel/a/
, je to pro nás dost netradiční polévka, taky na ni nebyly moc velké ohlasy, o to víc mě to potěšilo
, děkuju
-
Výtečná...akorát nějak moc se mi jí vyrobilo, no tak ji budeme jíst déle
-
Martinko, já taky nevím, jak tu chuť popsat - napadá mě svěží, jako trochu mentolová, těžko se to popisuje
-
Martinko ja nevim jak ostatnim ale me fenykl pripomina jako by byl pokapany citronem:) Jedla jsem jen salat z fenyklu, ten byl dobry a myslim, ze i tahle polevka muze byt chutove dost zajimava
-
vypadá úžasně
-
Fenykl jsem popravdě nikdy nejedla, jakou má chuť
Myslím třeba, zda je nasládlý nebo kořeněný