Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Dneska máme na oběd rizoto z mletého masa a okurkový salát:-p

U nás dnes fazolová polévka a zapečené brambory s houbama:-p:-)):-K

Dneska je den švestkový. Vařit budem co kdo ví. Šveštičkové knedlíky, jak tenisák veliký. Potom do povidel my se dáme, snad je nezbabráme.

Pěkný den:-). U nás dnes opět vývar a pak pangas na bylinkách a másle s vařeným brabmorem a rajčat. salátem s bazalkou:-p.

Phamka nebo ostatni: jake jsou maggy napady kridelka s medem, jak jsem videla reklamu, hned jsem na ne mela chut, ale pockam si na reference, at nekupuju zajice teda vlastne kure v pytli:)

já dnes krůtí kousky s cizrnou cibulkou,brokolicí a zelenou paprikou;-):-p

U nás dnes byla rajská omáčka s knedlíkem:-8

Ahoj Lenulko, já když dělám plátek, tak ho zprudka osmahnu na oleji z jedné strany, pak ho otočím a v ten moment se začne jakoby škvařit šťáva z té neopečené strany a tak ztlumím plyn asi tak na polovičku, přidám třeba na půlkolečka nakrájenou cibuli nebo mraženou zeleninu a ještě trochu osolím a nechám opékat všechno dohromady. Třeba přidám i malinko červeného vína nebo jenom vody, případně i sojovku. Osvědčil se mi na ochucení i vorčestr. Další variantou je k opékanému masu přidat roztíratelný sýr a a podlít to mlékem nebo šlehačkou a nechat všechno povařit do omáčkovité konzistence.
Ber to tak, že všechno se jí a záleží na Tobě, co zkombinuješ. Ale se vším začínej spíš v malém množství, protože vždycky můžeš přidávat a taky se Ti tolik nerozmělní chuť jídla jako ve velkém množství.
Když nic z tohoto by se Ti nelíbilo, tak pak stačí po opečení plátku masa přidat do výpeku trošku hladké mouky a maloučko podlít vodou a nechat všechno dohromady povařit. Někdo dává solamyl rozmíchaný ve vodě. Ale s tím taky opatrně, hodně rychle i malé množství houstne.
Držím pěsti.

Dnes budu vařit brambory a smažené kuře,rajčatový salát.Na večer namíchám nějakou pomazánku s ředkviček,máme jich plný záhon;-)ještě jsem zapoměla na rajčatovou polévku od mirky:-p

Nedá se moc stále vařiti , furt musíme v tom binci my blouditi. Však to znáte, však to znáte, stále něco vy hledáte. Už je toho ale ale víc než dosti, už nás z toho bolí kosti. Průvan je tu v celém bytě, snad zajdeme na úbytě. Takže rychlovku my uvaříme, vždyť to taky nějak sníme. Není to to nejhorší, tohle přece každý ví.

Dobrou půlnoc :-D:-D, včera jsem dělala http://www.toprecepty.cz/recept/14673-gulas-z-houb... a dnes jsem dělala http://www.toprecepty.cz/recept/14614-houbove-liva... a http://www.toprecepty.cz/recept/14672-houbove-lasa.... Také jsem pekla koláč z rozmixovaných broskví, protože kluci jak vidí ovoce na povrchu, tak to nechtějí jíst. On mi ale potvora spadl, takže není moc hezký na fotkách :-(:-(.

potřebovala bych radu, prosím. ráda bych udělala plátek massa s bramborovou kaší. ale chtěla bych , aby k té kaši, byla štáva. Jak to udelat? Jsem začátečnmice v kuchyni, tak se nezlobbte, že se na to ptám.:-)

Tak jestli jsou k dostani baklazany,tak perfektni recept:Baklazany oloupeme ale pouze jeden prouzek z kazde strany podelne4x-bude pruhovany,nakrajime na vetsi kousky prosolime v jedne mise a nechameasi 10min.a nechame okapat na sitku.Umyjeme cistou vodou a dame na ubrousky osusit.Ve vetsim hrnci lehce osmazime baklazany a dame okapat od oleje.Mameli nejake maso napr.hovezi musi byt predem mekke,veprove pouze narychlo osmazime,dame maso do stredu vetsiho pekace nebo varne nadoby.OBLOZIME baklazany, ktere osolime a na cele nalijeme stavu,kterou si pripravimetak,ze na olivovym oleji si nakrajime na hrubo cibule asi 2vetsi,cesnek osmazime a pridame rajcata na kosticky asi5-6hodne vyzralych(nebo konzervu)lzici protlaku,dosti petrzelky a sul,pepr,a podle nalady i trocgu cukru.Trosku to povarime at se odpari voda a zalejeme baklazany s masem.Potom to dame do truby 200st.asi 30-40min.Super s chlebem i na druhy den a treba i studene.Dobrou chut .Muze se to zdat trosku slozite ale pouze poprve a stoji to za to.

zítra k obědu budu dělat maggy nápady šťavnaté křidélka s medem :D;-):-)):-))

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 6 hodinami

„Mražení jídla “ Sabule77, 1. 6. 2024 20:55

„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více