Znojemská omáčka s rýží

evkey Kuchařka: evkey

Doba přípravy: 1 hodina a 30 minut 8 porcí Omáčky 0 názorů

Suroviny

2 větší cibule
500 g vepřové kýty
3+2 lžíce plnotučné hořčice
1 sklenice kyselých okurek
5 vajec
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji (Kdo má rád v omáčce slaninu, přidá se k osmahnutí k cibuli, my to nemáme rádi.).

  2. Když je cibulka osmahnutá, přidáme maso nakrájené na větší kostičky a necháme maso zatáhnout.

  3. Když je maso zatažené, přidáme 3 lžíce plnotučné hořčice, opepříme, osolíme dle chuti, přilijeme 2 l horké vody a dusíme do měkka.

  4. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené okurky a nakrájená vajíčka. Přidáme ještě 2 lžíce plnotučné hořčice.

  5. Celé ještě vaříme asi 20 minut, aby vše změklo a poté zahustíme jíškou.

  6. Podáváme s rýži.

Poznámka

Rýži vařím tak, že dám do vroucí osolené vody rýži, vařím 15 minut. Pak vše scedím a rýži dám do igelitového sáčku a dám ji na 3 minuty do mikrovlnné trouby. Rýže se tak krásné dovaří do měkka a bude krásně nadýchaná a nebude lepit. (Rada od jednoho kuchaře z restaurace).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Znojemská omáčka s rýží

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo